filet z mintaja w kremowym cieście z papryką i kolendrą
skład / składniki
7
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Na początek pokrój filet z mintaja w paski, gdzieś grube w palec.
Krok 2:
Mintaja należy marynować przez około 20 minut.
Krok 3:
Aby to zrobić, posyp mintaja sokiem z cytryny,
Krok 4:
Posyp kolendrą, skórką z cytryny, papryką,
Krok 5:
Sól i pieprz.
Krok 6:
Do ciasta wymieszaj jajka
Krok 7:
Mąka
Krok 8:
Śmietana, sól.
Krok 9:
I po zrolowaniu kawałków mintaja w cieście smażyć rybę na patelni na oleju po obu stronach.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietanka - 300 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Mielona kolendra - 25 kcal/100g
- Filet z mintaja - 72 kcal/100g