Świnia w cieście na patelni

ten niesamowicie pyszny przepis zachwyci cię!
BarbaraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 37 % 15 g
tłuszcze 49 % 20 g
węglowodany 15 % 6 g
262 kcal
IG: 0 / 0 / 100

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.

w mojej rodzinie zwyczajowo w niedziele, zwłaszcza rano, przygotowuję coś specjalnego z jedzenia. Mięso, które proponuję przygotować według tego przepisu kulinarnego, bardzo ci się spodoba. Gotowanie mięsa w cieście! W naszej rodzinie nazywa się to zwykłymi kawałkami.
przed usmażeniem marynuj. W czym? Oczywiście w majonezie. Wtedy okazuje się bardzo miękki i soczysty. Dodając trochę soku z cytryny, uzyskaj potrzebną kwaskowatość. Nawiasem mówiąc, robię to, kiedy gotuję kebaby.
więc pokrój wieprzowinę na plastry o grubości 2 cm. w poprzek włókien. Napełnij mięso majonezem. Nawiasem mówiąc, możesz sam przygotować to wypełnienie. Użyj jednego rafinowanego oleju, surowego jajka, soli i pieprzu, ubijając masę, aż uzyskasz konsystencję zwykłego majonezu.
następnie zanurz kawałki mięsa w sosie. Włóż je do lodówki. A po chwili je usmażymy. Możesz obtoczyć je w mące lub bułce tartej – będzie jak ciasto. I możesz zrobić sam ciasto osobno – z jednego jajka, soli i mąki.
lubię dodawać do ciasta więcej czarnego pieprzu.
smażyć z obu stron na warzywach(lub możesz na kremowym!) olej. Zróbmy średni ogień.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Bułka tarta - 347   kcal/100g

Podobne przepisy