kotlety z misia

nie próbowałeś jeszcze pasztecików z niedźwiedzia? Masz szansę!
DariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 12 % 3 g
tłuszcze 20 % 5 g
węglowodany 68 % 17 g
125 kcal
IG: 59 / 24 / 18

metoda gotowania

czas gotowania: 2 h
kulinarny przepis na kotlety z niedźwiedzia nauczyłem się w restauracji po tym, jak miałem szczęście spróbować ich smaku. Mięso ma swój szczególny smak. To on przyciągnął moją osobę. W tym artykule podzielę się z Tobą tym samym przepisem. Zacznijmy gotować.
jeśli planujesz zamrozić kotlety, weź wstępnie schłodzone Młode. Jeśli przechowujesz mięso w zamrażarce, którego nie wiesz, gdzie możesz umieścić, możesz użyć do gotowania kotletów. Młode (jeśli mięso zostało właśnie wyjęte z zamrażarki, należy je najpierw rozmrozić) należy umyć w czystej wodzie i pokroić na kawałki. Chleb należy namoczyć w mleku. Przekręć mięso przez maszynę do mięsa. Jeśli zauważysz dużo żył w mięsie, przepuść je ponownie przez maszynę do mięsa. Obierz cebulę, opłucz ją w chłodnej wodzie, a następnie pokrój na kawałki, aby bez problemu zmieściły się w maszynce do mięsa. Następnie należy obrócić powstałe mięso mielone, ząbki czosnku, chleb namoczony w mleku i cebulę przez maszynę do mięsa. Aby nadać farszowi większą jednorodność, zaleca się obracanie na przemian chleba, mięsa, czosnku i cebuli. Mleko Pozostałe z naszego chleba można wlać do mięsa mielonego. Następnie dodaj przyprawy, sól, zioła, jajka i olej roślinny do mięsa mielonego. Jedzenie jest prawie gotowe! Pozostaje usmażyć nasze kotlety z niedźwiedzia.
kotlety są zwykle podawane z pieczarkami glazurowanymi w śmietanie i salsą malinową. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Biały chleb - 266   kcal/100g

Podobne przepisy