kotlety z misia
skład / składniki
12
porcje:
metoda gotowania
kulinarny przepis na kotlety z niedźwiedzia nauczyłem się w restauracji po tym, jak miałem szczęście spróbować ich smaku. Mięso ma swój szczególny smak. To on przyciągnął moją osobę. W tym artykule podzielę się z Tobą tym samym przepisem. Zacznijmy gotować.
jeśli planujesz zamrozić kotlety, weź wstępnie schłodzone Młode. Jeśli przechowujesz mięso w zamrażarce, którego nie wiesz, gdzie możesz umieścić, możesz użyć do gotowania kotletów. Młode (jeśli mięso zostało właśnie wyjęte z zamrażarki, należy je najpierw rozmrozić) należy umyć w czystej wodzie i pokroić na kawałki. Chleb należy namoczyć w mleku. Przekręć mięso przez maszynę do mięsa. Jeśli zauważysz dużo żył w mięsie, przepuść je ponownie przez maszynę do mięsa. Obierz cebulę, opłucz ją w chłodnej wodzie, a następnie pokrój na kawałki, aby bez problemu zmieściły się w maszynce do mięsa. Następnie należy obrócić powstałe mięso mielone, ząbki czosnku, chleb namoczony w mleku i cebulę przez maszynę do mięsa. Aby nadać farszowi większą jednorodność, zaleca się obracanie na przemian chleba, mięsa, czosnku i cebuli. Mleko Pozostałe z naszego chleba można wlać do mięsa mielonego. Następnie dodaj przyprawy, sól, zioła, jajka i olej roślinny do mięsa mielonego. Jedzenie jest prawie gotowe! Pozostaje usmażyć nasze kotlety z niedźwiedzia.
kotlety są zwykle podawane z pieczarkami glazurowanymi w śmietanie i salsą malinową. Smacznego!
jeśli planujesz zamrozić kotlety, weź wstępnie schłodzone Młode. Jeśli przechowujesz mięso w zamrażarce, którego nie wiesz, gdzie możesz umieścić, możesz użyć do gotowania kotletów. Młode (jeśli mięso zostało właśnie wyjęte z zamrażarki, należy je najpierw rozmrozić) należy umyć w czystej wodzie i pokroić na kawałki. Chleb należy namoczyć w mleku. Przekręć mięso przez maszynę do mięsa. Jeśli zauważysz dużo żył w mięsie, przepuść je ponownie przez maszynę do mięsa. Obierz cebulę, opłucz ją w chłodnej wodzie, a następnie pokrój na kawałki, aby bez problemu zmieściły się w maszynce do mięsa. Następnie należy obrócić powstałe mięso mielone, ząbki czosnku, chleb namoczony w mleku i cebulę przez maszynę do mięsa. Aby nadać farszowi większą jednorodność, zaleca się obracanie na przemian chleba, mięsa, czosnku i cebuli. Mleko Pozostałe z naszego chleba można wlać do mięsa mielonego. Następnie dodaj przyprawy, sól, zioła, jajka i olej roślinny do mięsa mielonego. Jedzenie jest prawie gotowe! Pozostaje usmażyć nasze kotlety z niedźwiedzia.
kotlety są zwykle podawane z pieczarkami glazurowanymi w śmietanie i salsą malinową. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Biały chleb - 266 kcal/100g