sos pomidorowy

bardzo smaczny sos pomidorowy w pośpiechu!
ValeriaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 10 % 3 g
tłuszcze 52 % 16 g
węglowodany 39 % 12 g
175 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
teraz opowiem ci o kulinarnym przepisie na sos pomidorowy na takie jedzenie jak makaron lub makaron. Zaczynamy więc przygotowywać ten prosty sos od podgrzania małej grubościennej patelni na średnim ogniu. Następnie odetnij mały kawałek masła i kilka łyżek oliwy z oliwek i rozłóż je na patelni, rozprowadź na całej jej powierzchni. Teraz w przygotowanym pojemniku kładziemy obraną i posiekaną cebulę ostrym nożem na złoty kolor. Następnie dodaj do przygotowanej cebuli obrany i drobno posiekany (lub wyciśnięty przez czosnek) czosnek, ponownie usmaż. Zajmie to około 3-5 minut. Następnie do powstałej mieszanki cebulowo-czosnkowej dodajemy trzy łyżki koncentratu pomidorowego i zioła Francuskie. Teraz smaż wszystkie składniki przez około trzy minuty. Teraz wlej gotowy sos na gorąco do sosu lub na makaron (makaron), podawaj.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Mieszanka ziół - 259   kcal/100g

Podobne przepisy