sos pomidorowy
skład / składniki
5
porcje:
gotowanie krok po kroku
teraz opowiem ci o kulinarnym przepisie na sos pomidorowy na takie jedzenie jak makaron lub makaron. Zaczynamy więc przygotowywać ten prosty sos od podgrzania małej grubościennej patelni na średnim ogniu. Następnie odetnij mały kawałek masła i kilka łyżek oliwy z oliwek i rozłóż je na patelni, rozprowadź na całej jej powierzchni. Teraz w przygotowanym pojemniku kładziemy obraną i posiekaną cebulę ostrym nożem na złoty kolor. Następnie dodaj do przygotowanej cebuli obrany i drobno posiekany (lub wyciśnięty przez czosnek) czosnek, ponownie usmaż. Zajmie to około 3-5 minut. Następnie do powstałej mieszanki cebulowo-czosnkowej dodajemy trzy łyżki koncentratu pomidorowego i zioła Francuskie. Teraz smaż wszystkie składniki przez około trzy minuty. Teraz wlej gotowy sos na gorąco do sosu lub na makaron (makaron), podawaj.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Mieszanka ziół - 259 kcal/100g