Przepisy na sosy słodko-kwaśne są powszechne w różnych kuchniach świata: azjatyckiej, kaukaskiej, Europejskiej. Jest ceniony za niezwykły smak, przyjemną konsystencję i jasny kolor. W bazie suplementu & ndash; sok owocowy o charakterystycznej kwaskowatości: pomarańczowy, cytrynowy, jabłkowy, z kwaśnych jagód. Do słodyczy użyj cukru granulowanego lub płynnego miodu. Dodatek octu i korzenia imbiru dodaje szczególnej pikanterii.
pięć najczęściej używanych składników w przepisach:
Produkt | kalorie kcal w 100g | białka G w 100g | tłuszcze G w 100g | węglowodany G w 100g |
---|---|---|---|---|
cukier | 398 | 0 | 0 | 99.7 |
sos sojowy | 51 | 6 | 0 | 66.6 |
pasta pomidorowa | 28 | 5.6 | 1.5 | 16.7 |
imbir | 80 | 1.8 | 0.8 | 15.8 |
cebula | 41 | 1.4 | 0 | 10.4 |
składniki nie wymagają wstępnego przygotowania, są po prostu mieszane i poddawane krótkiej obróbce cieplnej. Tylko jeśli przepis wskazuje skrobię, rozcieńcza się ją wodą na krótko przed gotowaniem. Podawaj sos, który harmonijnie łączy kwas i słodycz z tłustym mięsem, daniami rybnymi, sałatkami warzywnymi. Przyjemnie jest zanurzać w nim potrawy, takie jak ulubione frytki, nuggetsy z kurczaka, smażone w głębokim tłuszczu warzywa. Zarówno dzieci, jak i dorośli lubią go ze względu na nowe smaki i lekki owocowy aromat.