sos warzywny do szaszłyków
skład / składniki
10
porcje:
metoda gotowania
przygotuj warzywa (bakłażan, pomidory, świeżą paprykę, cebulę, czosnek i zioła)
spłucz pod bieżącą wodą.
kładziemy wszystkie warzywa z wyjątkiem zieleni na patelni lub innym pojemniku i wkładamy do piekarnika do pieczenia.
piecz przez 40 minut, aż będzie miękki.
przetrzyj warzywa lub posiekaj w blenderze.
dodaj sól, świeży czosnek, zioła.
podawaj do mięsa.
spłucz pod bieżącą wodą.
kładziemy wszystkie warzywa z wyjątkiem zieleni na patelni lub innym pojemniku i wkładamy do piekarnika do pieczenia.
piecz przez 40 minut, aż będzie miękki.
przetrzyj warzywa lub posiekaj w blenderze.
dodaj sól, świeży czosnek, zioła.
podawaj do mięsa.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Bakłażany - 24 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g