sos warzywny do szaszłyków

nigdy nie jadłeś takiego kebaba! SOS wykona za ciebie pracę! Przyjemny smak jest pikantny, umiarkowanie ostry i słodko-kwaśny. Niezbędne danie w każdej firmie na pikniku.Tam go poznałam.
SzuraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 13 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 88 % 7 g
29 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 2 D 2 h
przygotuj warzywa (bakłażan, pomidory, świeżą paprykę, cebulę, czosnek i zioła)
spłucz pod bieżącą wodą.
kładziemy wszystkie warzywa z wyjątkiem zieleni na patelni lub innym pojemniku i wkładamy do piekarnika do pieczenia.
piecz przez 40 minut, aż będzie miękki.
przetrzyj warzywa lub posiekaj w blenderze.
dodaj sól, świeży czosnek, zioła.
podawaj do mięsa.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Bakłażany - 24   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g

Podobne przepisy