delikatny omlet jest puszysty

puszysty, zwiewny omlet natychmiast rozpływa się w ustach! Pyszne, bujne, doskonała konsystencja Pyszny i delikatny omlet, ma gęstą konsystencję i bogaty smak. Po ugotowaniu w formie 16 cm okazuje się dość wysoki. Teraz nie mam takiej formy, a omlet nie jest tak wysoki jak wcześniej, ale z pewnością nie wpływa to na smak)) możesz gotować w porcjach do pieczenia. Omletu nie można nazwać szybkim, dlatego raczej nadaje się na obiad niż na śniadanie.
znlenaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 29 % 7 g
tłuszcze 63 % 15 g
węglowodany 8 % 2 g
144 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 1 h 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
Rozgrzej piekarnik do 190 stopni.
moje jajka i rozbite do miski. Dodaj sól i mleko, dobrze wymieszaj widelcem, nie ubijaj.
weź jednoczęściową formę i posmaruj ją masłem, a następnie wlej do niej mieszaninę jajek. Teraz najważniejsze jest umieszczenie naszej formy w innej formie z wysokimi bokami. Wlej wodę do dużej formy, aby osiągnęła środek formy z omletem. I wysyłamy tę strukturę do piekarnika na 1 godzinę.
po godzinie wyjmujemy z piekarnika. Ostrożnie, aby się nie poparzyć, wyjmij formę z omletem z formy z wodą. Rozłóż kawałki masła na omlecie i wyślij do piekarnika na kolejne 10 minut. Wszystko, omlet jest gotowy.
pozwól mu trochę ostygnąć w formie, dzięki czemu będzie ciaśniejszy i wygodniej będzie układać się na talerzach.
smacznego i bądź zdrowy!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g

Podobne przepisy