delikatny omlet jest puszysty
skład / składniki
3
porcje:
gotowanie krok po kroku
Rozgrzej piekarnik do 190 stopni.
moje jajka i rozbite do miski. Dodaj sól i mleko, dobrze wymieszaj widelcem, nie ubijaj.
weź jednoczęściową formę i posmaruj ją masłem, a następnie wlej do niej mieszaninę jajek. Teraz najważniejsze jest umieszczenie naszej formy w innej formie z wysokimi bokami. Wlej wodę do dużej formy, aby osiągnęła środek formy z omletem. I wysyłamy tę strukturę do piekarnika na 1 godzinę.
po godzinie wyjmujemy z piekarnika. Ostrożnie, aby się nie poparzyć, wyjmij formę z omletem z formy z wodą. Rozłóż kawałki masła na omlecie i wyślij do piekarnika na kolejne 10 minut. Wszystko, omlet jest gotowy.
pozwól mu trochę ostygnąć w formie, dzięki czemu będzie ciaśniejszy i wygodniej będzie układać się na talerzach.
smacznego i bądź zdrowy!
moje jajka i rozbite do miski. Dodaj sól i mleko, dobrze wymieszaj widelcem, nie ubijaj.
weź jednoczęściową formę i posmaruj ją masłem, a następnie wlej do niej mieszaninę jajek. Teraz najważniejsze jest umieszczenie naszej formy w innej formie z wysokimi bokami. Wlej wodę do dużej formy, aby osiągnęła środek formy z omletem. I wysyłamy tę strukturę do piekarnika na 1 godzinę.
po godzinie wyjmujemy z piekarnika. Ostrożnie, aby się nie poparzyć, wyjmij formę z omletem z formy z wodą. Rozłóż kawałki masła na omlecie i wyślij do piekarnika na kolejne 10 minut. Wszystko, omlet jest gotowy.
pozwól mu trochę ostygnąć w formie, dzięki czemu będzie ciaśniejszy i wygodniej będzie układać się na talerzach.
smacznego i bądź zdrowy!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g