surówka
skład / składniki
2
porcje:
metoda gotowania
kurczaka ugotować w osolonej wodzie drobno posiekać
pokrój cebulę w półpierścienie, usmaż na Rast. olej do miękkości ważne jest, aby wrzucić gotową cebulę do durszlaka, aby cały olej był szklany
biały chleb kroimy w drobną kostkę, wylewamy na suchy arkusz i smażymy w piekarniku regularnie mieszając na złoty kolor
wszystkie składniki układamy w głębokim naczyniu z odrobiną soli, doprawiamy majonezem i odstawiamy na 1-2 godziny
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Krakersy kremowe - 414 kcal/100g
- Krakersy pszenne - 331 kcal/100g
- Krakersy - 331 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Udko z kurczaka - 185 kcal/100g