kurczak w adjika z białym winem

delikatny smak tego dania doprowadzi cię do szaleństwa! Bardzo pachnący, smaczny i delikatny kurczak.
TanchaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 55 % 16 g
tłuszcze 38 % 11 g
węglowodany 7 % 2 g
173 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 40 min

udka z kurczaka, dobrze umyte, wysuszone ręcznikiem papierowym.

teraz bierzemy pieprzową adżikę (kupuję w Magnesie ze wszystkimi przyprawami.) mieszamy z koncentratem pomidorowym, dodajemy czosnek (według własnego gustu) i odstawiamy na co najmniej 40-1 godzinę (im dłużej tym lepiej 2-3 godziny) & nbsp;

teraz usmaż kurczaka na rasie. oleju z obu stron. Dodaj wino 60-100 g (moje jest białe) i dusić kurczaka w winie.

w razie potrzeby dodaj sól, pieprz i do miękkości pod przykryciem. Smacznego

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Białe wino - 78   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Adjika - 59   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Udko z kurczaka - 185   kcal/100g

Podobne przepisy