kurczak w adjika z białym winem
skład / składniki
10
porcje:
metoda gotowania
udka z kurczaka, dobrze umyte, wysuszone ręcznikiem papierowym.
teraz bierzemy pieprzową adżikę (kupuję w Magnesie ze wszystkimi przyprawami.) mieszamy z koncentratem pomidorowym, dodajemy czosnek (według własnego gustu) i odstawiamy na co najmniej 40-1 godzinę (im dłużej tym lepiej 2-3 godziny) & nbsp;
teraz usmaż kurczaka na rasie. oleju z obu stron. Dodaj wino 60-100 g (moje jest białe) i dusić kurczaka w winie.
w razie potrzeby dodaj sól, pieprz i do miękkości pod przykryciem. Smacznego
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Białe wino - 78 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Adjika - 59 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Udko z kurczaka - 185 kcal/100g