skład / składniki
gotowanie krok po kroku
uwielbiam gotować dla siebie i mojej rodziny najróżniejsze potrawy z drobiu (kurczak, indyk) i mięsa (wołowina, wieprzowina, jagnięcina). Oczywiście same te dania są bardzo smaczne, ale wolę podawać z nimi sos miodowo-musztardowy. Moja rodzina, przyjaciele, a także przyjaciele zawsze go doceniają. I właśnie o przepisie kulinarnym tego sosu powiem ci teraz. Zaczynamy od obierania cebuli, mycia jej dobrze i krojenia na małe kawałki. Następnie dobrze spłucz korzeń imbiru, osusz ręcznikiem papierowym. Następnie w małym pojemniku wymieszaj musztardę jonową, sos sojowy i miód. Masę należy dokładnie wymieszać, aż do uzyskania jednorodnej konsystencji. Następnie dwukrotnie przewijamy cebulę i korzeń imbiru przez maszynę do mięsa lub, co jest znacznie lepsze, mielimy je w blenderze do konsystencji kleiku. Teraz przenosimy powstałą masę do mieszanki musztardowo-miodowej i dobrze mieszamy. Oto nasz sos i gotowy! Możesz podawać go z mięsem lub drobiem.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Miód - 400 kcal/100g
- Imbir - 80 kcal/100g
- Imbir suchy - 347 kcal/100g
- Imbir marynowany - 51 kcal/100g
- Musztarda jadalnia - 417 kcal/100g
- Musztarda - 417 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g