sos miodowo-musztardowy z cebulą do kanapek

bardzo smaczny gęsty sos w jasnożółtym kolorze rozjaśni każde danie!
ValeriaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 6 % 3 g
tłuszcze 19 % 10 g
węglowodany 75 % 39 g
257 kcal
IG: 31 / 0 / 69

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.

uwielbiam gotować dla siebie i mojej rodziny najróżniejsze potrawy z drobiu (kurczak, indyk) i mięsa (wołowina, wieprzowina, jagnięcina). Oczywiście same te dania są bardzo smaczne, ale wolę podawać z nimi sos miodowo-musztardowy. Moja rodzina, przyjaciele, a także przyjaciele zawsze go doceniają. I właśnie o przepisie kulinarnym tego sosu powiem ci teraz. Zaczynamy od obierania cebuli, mycia jej dobrze i krojenia na małe kawałki. Następnie dobrze spłucz korzeń imbiru, osusz ręcznikiem papierowym. Następnie w małym pojemniku wymieszaj musztardę jonową, sos sojowy i miód. Masę należy dokładnie wymieszać, aż do uzyskania jednorodnej konsystencji. Następnie dwukrotnie przewijamy cebulę i korzeń imbiru przez maszynę do mięsa lub, co jest znacznie lepsze, mielimy je w blenderze do konsystencji kleiku. Teraz przenosimy powstałą masę do mieszanki musztardowo-miodowej i dobrze mieszamy. Oto nasz sos i gotowy! Możesz podawać go z mięsem lub drobiem.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Miód - 400   kcal/100g
  • Imbir - 80   kcal/100g
  • Imbir suchy - 347   kcal/100g
  • Imbir marynowany - 51   kcal/100g
  • Musztarda jadalnia - 417   kcal/100g
  • Musztarda - 417   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g

Podobne przepisy