skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Krok 2:
Wymieszaj mleko i masło i zagotuj mieszaninę .
Krok 3:
Krok 4:
Krok 5:
Wymieszaj jajka, cukier i mąkę, a następnie włóż tam mleko
Krok 6:
Doprowadzić mieszaninę do zagęszczenia.
Krok 7:
Dodaj czekoladę.
Krok 8:
Wymieszaj i dodaj ekstrakt waniliowy.
Krok 9:
Napinamy proteiny.
Krok 10:
Dodaj do mieszanki czekoladowej i wymieszaj. Dodajemy również kawałki czekolady.
Krok 11:
Układamy w foremkach.
więc zacznijmy. Najpierw posmaruj Formy do naszego sufletu masłem. Posyp je cukrem.
w małym rondelku wymieszaj mleko i masło i zagotuj mieszaninę na małym ogniu.
osobno wymieszaj jajka, cukier i mąkę, a następnie włóż tam mleko. Dokładnie wymieszaj.
przenosimy powstałą masę do rondla z mlekiem, doprowadzamy do zgęstnienia na tym samym małym ogniu. Dodajemy tam kawałki czekolady, czekamy, aż się rozpuści. Następnie wszystko ponownie wymieszaj i dodaj kilka kropli ekstraktu waniliowego (lub wanilii).
następnie przenosimy nasz krem do miski, ubijamy białka w osobnej misce i dodajemy do kremu. Tam również wysyłane są małe kawałki czekolady, po czym delikatnie mieszamy trzepaczką (zapobiegając opadaniu białek).
podziel masę na 4 części, ułóż w foremkach i piecz przez 30 minut w piekarniku w temperaturze 180 stopni. I w żadnym wypadku w tym czasie nie otwieramy piekarnika, w przeciwnym razie suflet opadnie!
a teraz możesz spróbować tego najdelikatniejszego dzieła sztuki. Takie jedzenie przypadnie do gustu każdemu!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Czekolada mleczno-orzechowa - 542 kcal/100g
- Czekolada orzechowa - 580 kcal/100g
- Czekolada porowata mleczna - 506 kcal/100g
- Czekolada kremowa - 560 kcal/100g
- Czekolada - 550 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Żółtka jaj - 352 kcal/100g
- Białka jaj - 44 kcal/100g
- Ekstrakt waniliowy - 321 kcal/100g