pasta pomidorowa w powolnej kuchence

Chcesz zrobić pyszny makaron pomidorowy? Powolna kuchenka pomoże! Teraz gotuję koncentrat pomidorowy tylko w ten sposób. Ponieważ łatwiej jest włączyć cudowną technikę, wybrać żądany tryb i zająć się swoimi sprawami, nie bojąc się, że przygotowywane danie ucieknie lub spali. Spróbuj! Jest łatwy i smaczny. Może być stosowany zarówno jako sos, jak i do gotowania różnych potraw.
NataAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 7 % 1 g
tłuszcze 50 % 7 g
węglowodany 43 % 6 g
85 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Produkty, które będą potrzebne. Wybierz dojrzałe pomidory, bez uszkodzeń, mięsiste-mają mniej soku, a pasta okaże się gęsta.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Umyj pomidory, pokrój na ćwiartki, usuwając szypułki. Zmiel blenderem na puree. Jeśli twoim zdaniem podczas krojenia pomidory wyizolowały zbyt dużo soku, to przed zmiksowaniem blenderem można je zawiesić w plasterkach w płóciennej torbie na kilka godzin, aby uzyskać nadmiar płynu. dzięki temu zaoszczędzisz czas gotowania w powolnej kuchence, a makaron nie będzie musiał długo parować.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Obierz cebulę i czosnek. Pokrój cebulę na średnie kawałki. Zmiel również oba za pomocą blendera.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Wlej olej roślinny do miski multicookera. Przełóż do niego przecier pomidorowy, posiekany czosnek i cebulę, dodaj sól, wszystko dobrze mieszając. Włącz tryb & quot; gaszenie", czas - 35 minut. Doprowadzić do wrzenia przy otwartej pokrywie, a następnie zamknąć. Czas gotowania zależy od powolnej kuchenki i ilości płynu w samych pomidorach. Skoncentruj się na żądanej gęstości makaronu i w razie potrzeby wydłuż czas gotowania.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Włóż gotową pastę do wcześniej przygotowanych sterylizowanych słoików, zwiń pokrywki i pozostaw do ostygnięcia na ciepło. Następnie przechowuj w chłodnym miejscu. Nie zapomnij zostawić trochę, aby spróbować od razu - na najbliższą kolację.

pamiętaj, że czas i tryb gotowania w przepisie są podane w przybliżeniu. Wszystkie multicookery działają inaczej, a nawet te same modele tego samego producenta mogą mieć swoje własne cechy. Ponadto, jeśli zwiększyłeś lub zmniejszyłeś liczbę produktów (tj. zmieniłeś liczbę porcji w przepisie), czas gotowania również może się zmienić odpowiednio w górę lub w dół. Zanim zaczniesz gotować nowe danie dla Ciebie w powolnej kuchence, dokładnie przestudiuj instrukcje, a następnie w praktyce spróbuj najpierw ugotować znane Ci potrawy, a następnie nowe, wybierając tryb i czas indywidualnie dla własnej techniki. 

 

aby mieć pewność, że letnie zapasy zachwycą Cię przez cały zimny sezon, przeczytaj podstawowe zasady, sekrety i życiowe hacki o przygotowaniach na zimę.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g

Podobne przepisy