skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Produkty, które będą potrzebne. Wybierz dojrzałe pomidory, bez uszkodzeń, mięsiste-mają mniej soku, a pasta okaże się gęsta.
Krok 2:
Umyj pomidory, pokrój na ćwiartki, usuwając szypułki. Zmiel blenderem na puree. Jeśli twoim zdaniem podczas krojenia pomidory wyizolowały zbyt dużo soku, to przed zmiksowaniem blenderem można je zawiesić w plasterkach w płóciennej torbie na kilka godzin, aby uzyskać nadmiar płynu. dzięki temu zaoszczędzisz czas gotowania w powolnej kuchence, a makaron nie będzie musiał długo parować.
Krok 3:
Obierz cebulę i czosnek. Pokrój cebulę na średnie kawałki. Zmiel również oba za pomocą blendera.
Krok 4:
Wlej olej roślinny do miski multicookera. Przełóż do niego przecier pomidorowy, posiekany czosnek i cebulę, dodaj sól, wszystko dobrze mieszając. Włącz tryb & quot; gaszenie", czas - 35 minut. Doprowadzić do wrzenia przy otwartej pokrywie, a następnie zamknąć. Czas gotowania zależy od powolnej kuchenki i ilości płynu w samych pomidorach. Skoncentruj się na żądanej gęstości makaronu i w razie potrzeby wydłuż czas gotowania.
Krok 5:
Włóż gotową pastę do wcześniej przygotowanych sterylizowanych słoików, zwiń pokrywki i pozostaw do ostygnięcia na ciepło. Następnie przechowuj w chłodnym miejscu. Nie zapomnij zostawić trochę, aby spróbować od razu - na najbliższą kolację.
pamiętaj, że czas i tryb gotowania w przepisie są podane w przybliżeniu. Wszystkie multicookery działają inaczej, a nawet te same modele tego samego producenta mogą mieć swoje własne cechy. Ponadto, jeśli zwiększyłeś lub zmniejszyłeś liczbę produktów (tj. zmieniłeś liczbę porcji w przepisie), czas gotowania również może się zmienić odpowiednio w górę lub w dół. Zanim zaczniesz gotować nowe danie dla Ciebie w powolnej kuchence, dokładnie przestudiuj instrukcje, a następnie w praktyce spróbuj najpierw ugotować znane Ci potrawy, a następnie nowe, wybierając tryb i czas indywidualnie dla własnej techniki.
aby mieć pewność, że letnie zapasy zachwycą Cię przez cały zimny sezon, przeczytaj podstawowe zasady, sekrety i życiowe hacki o przygotowaniach na zimę.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g