mintaj z ryżem

mintaj z ryżem-dwa w jednym: zarówno danie główne, jak i przystawka. Mintaja z ryżem można gotować i podawać w kilku wariantach: gotować osobno gotowany ryż i podawać do niego duszonego, pieczonego lub smażonego mintaja, można razem dusić ryż z rybą. W proponowanym przepisie mintaj jest przygotowywany z ryżem i można gotować to danie na kuchence - na wysokiej patelni lub kotle, w piekarniku (przykryj formę folią), w kuchence mikrofalowej pod pokrywką. Podawaj danie z ziołami i warzywami.
nanikiAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 21 % 7 g
tłuszcze 18 % 6 g
węglowodany 61 % 20 g
161 kcal
IG: 0 / 100 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 50 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Aby zrobić mintaja z ryżem, weź ryż (w tym przypadku okrągły), mintaja, cebulę, sól, olej słonecznikowy i tymianek (lub ulubione przyprawy).

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Gotuj ryż do połowy ugotowany.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Oczyść mintaja z wnętrzności, dobrze spłucz pod bieżącą wodą i ostrym nożem odetnij filety z tuszy.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Pokrój filety na porcje.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Sól, pieprz mintaja, dobrze posmaruj olejem słonecznikowym i pozostaw tak podczas gotowania ryżu.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Ryż jest gotowy. Posolić, dodać suchy tymianek i olej, wymieszać.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Połóż marynowane kawałki mintaja na ryżu, skrop więcej oleju.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Aby uzyskać bardziej soczystą rybę, możesz posypać ją tartym serem. Przykryj i gotuj przez 10 minut na kuchence, 20 minut w piekarniku lub 5 minut w kuchence mikrofalowej.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Nasze danie jest gotowe! Podawaj na gorąco.

mintaj z ryżem jest pyszny i sycący.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mintaj gotowany - 79   kcal/100g
  • Mintaj świeży - 72   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Tymianek - 101   kcal/100g
  • Tymianek suszony - 276   kcal/100g
  • Tymianek - 276   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal/100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal/100g
  • Okrągły ryż - 330   kcal/100g

Podobne przepisy