ciasto naleśnikowe z kremem serowym

fantazyjne ciasto z bardzo delikatną śmietaną! Bardzo lubię takie ciasto naleśnikowe z kwaśną śmietaną. Wszyscy kochamy naleśniki, ale w formie ciasta naleśnikowego są jeszcze smaczniejsze, zwłaszcza z takim nadzieniem. Świetny przepis na Maselniczkę, która rozpoczyna się 20 lutego.
AbigailAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 23 % 9 g
tłuszcze 38 % 15 g
węglowodany 38 % 15 g
234 kcal
IG: 7 / 0 / 93

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
przygotuj 7-9 naleśników według swojego przepisu. Ochłodzić je.

zetrzyj ser widelcem, wymieszaj z posiekanymi ziołami, czosnkiem, śmietaną. Otrzymasz taką śmietanę.

posmaruj każdy naleśnik tą mieszanką, budując z nich ciasto naleśnikowe.

na koniec udekoruj kolendrą lub natką pietruszki.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Ser z mleka krowiego - 260   kcal/100g
  • Ser owczy ser 50% tłuszczu - 370   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Naleśniki na Rast.olej - 235   kcal/100g
  • Naleśniki na oliwie.olej - 200   kcal/100g

Podobne przepisy