ciasto naleśnikowe z kremem serowym
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
przygotuj 7-9 naleśników według swojego przepisu. Ochłodzić je.
zetrzyj ser widelcem, wymieszaj z posiekanymi ziołami, czosnkiem, śmietaną. Otrzymasz taką śmietanę.
posmaruj każdy naleśnik tą mieszanką, budując z nich ciasto naleśnikowe.
na koniec udekoruj kolendrą lub natką pietruszki.
zetrzyj ser widelcem, wymieszaj z posiekanymi ziołami, czosnkiem, śmietaną. Otrzymasz taką śmietanę.
posmaruj każdy naleśnik tą mieszanką, budując z nich ciasto naleśnikowe.
na koniec udekoruj kolendrą lub natką pietruszki.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Ser z mleka krowiego - 260 kcal/100g
- Ser owczy ser 50% tłuszczu - 370 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Naleśniki na Rast.olej - 235 kcal/100g
- Naleśniki na oliwie.olej - 200 kcal/100g