stek wieprzowy

niesamowicie pyszny i aromatyczny stek! Zdecydowanie nie gorzej niż Restauracja. Szybki, pyszny przepis na wieprzowinę.
♚LarisynshikAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
Tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 46 % 18 g
tłuszcze 54 % 21 g
węglowodany 0 % 0 g
261 kcal
IG: 0 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.

pokrój kawałek wieprzowiny na steki o grubości 1,5 cm.

steki odeprzeć.
weź patelnię grillową i smaż steki przez 3 minuty z każdej strony.

gdy mięso zostanie odwrócone po raz ostatni przed wyjęciem go z patelni, posolić i pieprzyć stek do smaku.
podawaj stek wieprzowy ze świeżymi warzywami.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g

Podobne przepisy