stek wieprzowy
skład / składniki
2
porcje:
gotowanie krok po kroku
pokrój kawałek wieprzowiny na steki o grubości 1,5 cm.
steki odeprzeć.
weź patelnię grillową i smaż steki przez 3 minuty z każdej strony.
gdy mięso zostanie odwrócone po raz ostatni przed wyjęciem go z patelni, posolić i pieprzyć stek do smaku.
podawaj stek wieprzowy ze świeżymi warzywami.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g