Sałatka Pieczarkowa z pieczarkami i szynką i naleśnikami

Bajka na talerzu! Docenią zarówno dorośli, jak i dzieci! Proste i szybkie! Piękny. Smacznie. Pyszna, piękna sałatka na świąteczny stół.
♚LarisynshikAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 24 % 7 g
tłuszcze 41 % 12 g
węglowodany 34 % 10 g
164 kcal
IG: 50 / 0 / 50

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.
  12. Krok 12:

    Krok 12.
  13. Krok 13:

    Krok 13.
  14. Krok 14:

    Krok 14.
  15. Krok 15:

    Krok 15.
  16. Krok 16:

    Krok 16.
  17. Krok 17:

    Krok 17.
  18. Krok 18:

    Krok 18.

na początek upiecz naleśniki.

aby to zrobić, zagnieść ciasto na mąkę, jajka, mleko. Dodaj paprykę, dodaj drobno posiekaną cebulę i zioła.

upiecz naleśniki jak zwykle. Posmaruj każdy masłem.

w końcu wyjdzie gdzieś osiem naleśników(patelnia 20 cm).

ugotowane ziemniaki i marchewki zetrzyj na grubej tarce. Wymieszaj ziemniaki z majonezem i koperkiem, a marchewki tylko z majonezem.

zetrzyj jajka, wymieszaj je z majonezem.

pokrój grzyby miodowe i wymieszaj je z ziołami (w razie potrzeby dodaj trochę majonezu).

szynkę pokroić w kostkę, wymieszać z majonezem.

teraz połącz wszystko i wymieszaj. Dodaj sól.

rozłóż folię spożywczą na stole.

pokrój naleśniki na pół i połóż je na folii "twarzą" w dół. Posmaruj serem śmietankowym. Połóż nadzienie na wierzchu.

& nbsp; teraz Przekręć to wszystko w rolkę. Możesz to zrobić w taki sam sposób, jak w przypadku sushi: podciągając i zginając folię.  

 musisz użyć 13 połówek naleśników. Pozostaw trzy połówki do produkcji korzeni konopi.

 umieść powstały kikut na talerzu.

 z trzech stron konopi zrobić korzenie.

 udekoruj sałatkę kikutem grzybami, białkiem i ziołami.

z pomidora z ziarnami pieprzu i majonezem zrobić biedronkę.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal / 100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal / 100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354   kcal / 100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294   kcal/100g
  • Ser"megle" - 590   kcal / 100g
  • Ser"Tatar" - 348   kcal/100g
  • Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173   kcal/100g
  • Ser "Wiola" - 307   kcal/100g
  • Grzyby - 20   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal / 100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Szynka - 270   kcal/100g
  • Szynka wołowa - 133   kcal/100g
  • Szynka gotowana - 282   kcal/100g
  • Surowa szynka - 270   kcal/100g
  • Kiełbasa szynkowa - 242   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Papryka - 289   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Białka jaj - 44   kcal/100g
  • Pomidory koktajlowe - 15   kcal / 100g

Podobne przepisy