skład / składniki
gotowanie krok po kroku
na początek upiecz naleśniki.
aby to zrobić, zagnieść ciasto na mąkę, jajka, mleko. Dodaj paprykę, dodaj drobno posiekaną cebulę i zioła.
upiecz naleśniki jak zwykle. Posmaruj każdy masłem.
w końcu wyjdzie gdzieś osiem naleśników(patelnia 20 cm).
ugotowane ziemniaki i marchewki zetrzyj na grubej tarce. Wymieszaj ziemniaki z majonezem i koperkiem, a marchewki tylko z majonezem.
zetrzyj jajka, wymieszaj je z majonezem.
pokrój grzyby miodowe i wymieszaj je z ziołami (w razie potrzeby dodaj trochę majonezu).
szynkę pokroić w kostkę, wymieszać z majonezem.
teraz połącz wszystko i wymieszaj. Dodaj sól.
rozłóż folię spożywczą na stole.
pokrój naleśniki na pół i połóż je na folii "twarzą" w dół. Posmaruj serem śmietankowym. Połóż nadzienie na wierzchu.
& nbsp; teraz Przekręć to wszystko w rolkę. Możesz to zrobić w taki sam sposób, jak w przypadku sushi: podciągając i zginając folię.
musisz użyć 13 połówek naleśników. Pozostaw trzy połówki do produkcji korzeni konopi.
umieść powstały kikut na talerzu.
z trzech stron konopi zrobić korzenie.
udekoruj sałatkę kikutem grzybami, białkiem i ziołami.
z pomidora z ziarnami pieprzu i majonezem zrobić biedronkę.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal / 100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal / 100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354 kcal / 100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294 kcal/100g
- Ser"megle" - 590 kcal / 100g
- Ser"Tatar" - 348 kcal/100g
- Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173 kcal/100g
- Ser "Wiola" - 307 kcal/100g
- Grzyby - 20 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal / 100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Szynka - 270 kcal/100g
- Szynka wołowa - 133 kcal/100g
- Szynka gotowana - 282 kcal/100g
- Surowa szynka - 270 kcal/100g
- Kiełbasa szynkowa - 242 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Białka jaj - 44 kcal/100g
- Pomidory koktajlowe - 15 kcal / 100g