mięsna słodycz
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
pokrój mięso na warstwy o szerokości około 1,5 cm, dobrze ubij, ale nie tak, aby świeciło, grubsze.
następnie włóż mięso do rondla, zalej miodem, dobrze wymieszaj i wstaw do lodówki na 6-7 godzin.
następnie połóż mięso na rozgrzanej patelni z olejem roślinnym, solą i smaż, obracając co około 4-5 minut, aż będzie dobrze zrumienione. Jeśli gdzieś zrobi się czarny-nie bój się! Ten miód jest tak smażony, mięso się nie pali!
upiekłam mięso w trzech partiach.
następnie włożyłem całe smażone mięso na patelnię (usmażyło się i wszystko pasowało), przykryłem pokrywką, zmniejszyłem ciepło i trzymałem w ten sposób przez 5 minut.
następnie posypałem mięso startym serem, ponownie przykryłem pokrywką i poczekałem, aż ser się rozpuści. Smacznego!
następnie włóż mięso do rondla, zalej miodem, dobrze wymieszaj i wstaw do lodówki na 6-7 godzin.
następnie połóż mięso na rozgrzanej patelni z olejem roślinnym, solą i smaż, obracając co około 4-5 minut, aż będzie dobrze zrumienione. Jeśli gdzieś zrobi się czarny-nie bój się! Ten miód jest tak smażony, mięso się nie pali!
upiekłam mięso w trzech partiach.
następnie włożyłem całe smażone mięso na patelnię (usmażyło się i wszystko pasowało), przykryłem pokrywką, zmniejszyłem ciepło i trzymałem w ten sposób przez 5 minut.
następnie posypałem mięso startym serem, ponownie przykryłem pokrywką i poczekałem, aż ser się rozpuści. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Miód - 400 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" o zawartości tłuszczu 40% - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g