mięsna słodycz

kulinarne arcydzieło, o którym warto wspomnieć w kronikach! Wymyśliłem ten przepis 31 grudnia 2011 r., kiedy mój ukochany mąż poprosił, aby oprócz kurczaka ugotować mięso na noworocznym stole. Spojrzałem na przepisy w Internecie i nie znalazłem niczego, co by mnie przyciągnęło, więc zacząłem sam wymyślać. Rezultat był tak pyszny, że wszyscy moi bliscy byli zachwyceni! Oto przepis.
JuliaBAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 27 % 13 g
tłuszcze 37 % 18 g
węglowodany 37 % 18 g
299 kcal
IG: 0 / 0 / 100

metoda gotowania

czas gotowania: 7 h
pokrój mięso na warstwy o szerokości około 1,5 cm, dobrze ubij, ale nie tak, aby świeciło, grubsze.

następnie włóż mięso do rondla, zalej miodem, dobrze wymieszaj i wstaw do lodówki na 6-7 godzin.

następnie połóż mięso na rozgrzanej patelni z olejem roślinnym, solą i smaż, obracając co około 4-5 minut, aż będzie dobrze zrumienione. Jeśli gdzieś zrobi się czarny-nie bój się! Ten miód jest tak smażony, mięso się nie pali!

upiekłam mięso w trzech partiach.

następnie włożyłem całe smażone mięso na patelnię (usmażyło się i wszystko pasowało), przykryłem pokrywką, zmniejszyłem ciepło i trzymałem w ten sposób przez 5 minut.

następnie posypałem mięso startym serem, ponownie przykryłem pokrywką i poczekałem, aż ser się rozpuści. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Miód - 400   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" o zawartości tłuszczu 40% - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g

Podobne przepisy