kotlety z kałamarnicy
skład / składniki
5
porcje:
gotowanie krok po kroku
1. Obróć kalmary w maszynce do mięsa, aby uzyskać mięso mielone. Dodaj cebulę, suchy chleb (jedna trzecia krakersów).
2. Ponownie obróć powstałe mięso mielone, wymieszaj z kolejną trzecią bułką tartą, aby uzyskać mieszaninę, z której będziemy rzeźbić kotlety.
3. Uformuj kotlety, zwiń bułkę tartą. Smażyć na dużej ilości oleju roślinnego.
bardzo smaczne, delikatnie przypomina delikatnego kurczaka
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Kalmary smażone - 175 kcal/100g
- Kalmary gotowane - 110 kcal/100g
- Kalmary świeże - 74 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Bułka tarta - 347 kcal/100g