skład / składniki
gotowanie krok po kroku
umyj i obierz warzywa.
rozgrzej patelnię, wlej do niej olej roślinny i dobrze podgrzej.
pokrój mięso w kostkę, włóż do oleju i usmaż.
dodaj drobno posiekaną cebulę, startą marchewkę.
lekko zgasić i odstawić.
ziemniaki pokroić w kostkę, włożyć do głębokiej miski.
posiekaj kapustę i włóż do miski.
pokrój ogórki w kostkę, dodaj do miski.
fasola również dodać, namoczone i wyciśnięte grzyby umieścić na warzywach.
sól, pieprz, dopraw przyprawami, włóż tutaj mięso i wszystko dobrze wymieszaj.
weź odpowiednie naczynie do pieczenia (koniecznie z pokrywką) i włóż do niego całą masę. Wlać bulion.
Rozgrzej piekarnik do dwustu stopni i piecz w nim Goju przez około godzinę, zamykając pokrywkę.
jeśli używana jest powolna kuchenka, cały proces zajmie dwie godziny.
goja jest podawana w tym samym naczyniu, w którym została upieczona.
z nią możesz podać śmietanę i świeże zioła.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Zielona kapusta - 46 kcal/100g
- Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45 kcal/100g
- Grzyby leśne - 21 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Fasola - 328 kcal/100g
- Biała fasola - 352 kcal/100g
- Fasola ognista czerwona - 23 kcal/100g
- Fasola świeżo mrożona w opakowaniu (300 g) - 102 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pikle - 11 kcal/100g
- Rosół - 15 kcal/100g