gulasz warzywny goja z mięsem wieprzowym

świetne danie na obfity i łatwy domowy obiad! Bardzo smaczny gulasz. Na odludziu Vinnichiny przygotowują danie o tak ciekawej nazwie-Goja. W rzeczywistości jest to gulasz warzywny z mięsem, którego głównymi składnikami są ziemniaki, kapusta, cebula, marchew, fasola, ogórki solone - Bez co najmniej jednego z tych składników Goja nie zadziała. Wszystkie inne dodatkowe składniki mogą się różnić w dowolny sposób: mięso, grzyby, seler, czerwona kapusta, pomidory, papryka itp.
♚LarisynshikAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 22 % 4 g
tłuszcze 22 % 4 g
węglowodany 56 % 10 g
102 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.
  12. Krok 12:

    Krok 12.
  13. Krok 13:

    Krok 13.
  14. Krok 14:

    Krok 14.
  15. Krok 15:

    Krok 15.
  16. Krok 16:

    Krok 16.
  17. Krok 17:

    Krok 17.
  18. Krok 18:

    Krok 18.
  19. Krok 19:

    Krok 19.
  20. Krok 20:

    Krok 20.
  21. Krok 21:

    Krok 21.
  22. Krok 22:

    Krok 22.

umyj i obierz warzywa.

rozgrzej patelnię, wlej do niej olej roślinny i dobrze podgrzej.

pokrój mięso w kostkę, włóż do oleju i usmaż.

dodaj drobno posiekaną cebulę, startą marchewkę.

lekko zgasić i odstawić.

ziemniaki pokroić w kostkę, włożyć do głębokiej miski.

posiekaj kapustę i włóż do miski.

pokrój ogórki w kostkę, dodaj do miski.

fasola również dodać, namoczone i wyciśnięte grzyby umieścić na warzywach.

sól, pieprz, dopraw przyprawami, włóż tutaj mięso i wszystko dobrze wymieszaj.

weź odpowiednie naczynie do pieczenia (koniecznie z pokrywką) i włóż do niego całą masę. Wlać bulion.

Rozgrzej piekarnik do dwustu stopni i piecz w nim Goju przez około godzinę, zamykając pokrywkę.

jeśli używana jest powolna kuchenka, cały proces zajmie dwie godziny.

goja jest podawana w tym samym naczyniu, w którym została upieczona.

z nią możesz podać śmietanę i świeże zioła.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Zielona kapusta - 46   kcal/100g
  • Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45   kcal/100g
  • Grzyby leśne - 21   kcal/100g
  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Fasola - 328   kcal/100g
  • Biała fasola - 352   kcal/100g
  • Fasola ognista czerwona - 23   kcal/100g
  • Fasola świeżo mrożona w opakowaniu (300 g) - 102   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Pikle - 11   kcal/100g
  • Rosół - 15   kcal/100g

Podobne przepisy