kotlety z mielonego indyka na patelni bez jajek
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
polędwica z indyka, a także cebula i czosnek przewinąć przez maszynę do mięsa.
chleb namoczyć w mleku, następnie wycisnąć i dodać do mielonego mięsa.
sól wszystko, pieprz, dodaj śmietanę.
uformuj kotlety, zwiń je w mąkę, usmaż z obu stron w rastrze.olej do miękkości.
Przenieś kotlety do formy i włóż do piekarnika na 20-30 minut (180 stopni.)
gdy kotlety będą gotowe, posyp je startą mozzarellą i trzymaj w piekarniku przez kolejne pięć minut.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal / 100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Mozzarella - 280 kcal / 100g
- Baton - 273 kcal/100g
- Mielony Indyk - 161 kcal/100g