suflet wieprzowy
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
przełóż mięso przez maszynę do mięsa.
ubij mięso mielone mikserem.
sól, pieprz. Ubić.
dodaj śmietanę do ubijania.
dodaj jajko. Ubić.
z mielonego mięsa zrób kulki wielkości małego jabłka.
umieść kulki w wysmarowanej masłem formie.
piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 35-40 minut.
zrób sos.
na patelnię wlej bulion, który uformował się w formę z sufletem.
zagotuj, dodaj łyżkę mąki, szybko wszystko wymieszaj. Przecedzić przez sitko.
podawaj do sufletu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal / 100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g