skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Krok 2:
Krok 3:
Krok 4:
Krok 5:
Krok 6:
Krok 7:
Krok 8:
Krok 9:
Krok 10:
Krok 11:
Krok 12:
Krok 13:
Krok 14:
Krok 15:
Krok 16:
Krok 17:
Krok 18:
Krok 19:
Krok 20:
Krok 21:
Krok 22:
Krok 23:
Krok 24:
Krok 25:
Krok 26:
Krok 27:
Krok 28:
Krok 29:
Krok 30:
Krok 31:
Krok 32:
Krok 33:
Krok 34:
Krok 35:
Krok 36:
Krok 37:
Krok 38:
Krok 39:
Krok 40:
Krok 41:
Krok 42:
Krok 43:
Krok 44:
Krok 45:
Krok 46:
Krok 47:
Krok 48:
ubij jajka i cukier na puszystą pianę, dodaj ocet i olej słonecznikowy. Jeszcze raz ubij.
wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszaj z masą jajeczną.
ułóż dno dzielonej formy papierem do pieczenia.
Piec biszkopt w 200 stopniach przez 16 minut.
ciasto ostudzić bez wyjmowania z formy.
namocz żelatynę w 50 ml wody.
ubij jogurt, twaróg i cukier mikserem.
namoczoną żelatynę rozpuść w łaźni wodnej, wlej do mieszanki twarogowej, wymieszaj.
W dzielonej formie, w której znajduje się schłodzone ciasto, wykonaj boki z papieru do pieczenia.
wlej śmietanę na ciasto i wstaw formę do lodówki na półtorej godziny.
w 50 ml soku brzoskwiniowego namocz żelatynę.
cukier wymieszać z puddingiem w proszku, rozcieńczyć w 100 ml soku brzoskwiniowego.
Pozostałe 250 ml soku zagotować, dodać masę z budyniem, wymieszać, gotować przez minutę.
zdejmij patelnię z ognia, dodaj spuchniętą żelatynę.
mieszaj galaretkę, aż żelatyna całkowicie się rozpuści.
wyjmij ciasto, polej je galaretką.
Wstaw ciasto do lodówki na 2-2,5 godziny.
Wrzuć jagody z kompotu do durszlaka.
namocz żelatynę w 50 ml wody.
ubij mleko skondensowane sokiem.
żelatynę rozpuść w łaźni wodnej i wymieszaj ze skondensowanym mlekiem.
wyjmij ciasto, wlej białą galaretkę i włóż z powrotem do lodówki na dosłownie 10 minut.
następnie ponownie wyjmij ciasto, rozłóż brzoskwinie na powierzchni ciasta, lekko je wciskając. Będą to żółtka jaj.
posyp powierzchnię zielonymi płatkami kokosowymi i makiem, naśladując zieloną cebulę i czarny pieprz.
wyślij ciasto do lodówki, aż całkowicie stwardnieje.
Wytnij wstążki z papieru do pieczenia o szerokości równej wysokości ciasta.
Wytnij taśmę z folii, szerszą niż taśma z papieru do pieczenia o 4 cm.
połóż taśmę z papieru do pieczenia na folii i zrób boki z folii, aby czekolada nie przelała się nad krawędzią.
rozpuść czekoladę ze śmietaną w kąpieli wodnej.
wlej rozpuszczoną czekoladę na papier i wyślij wstążki do lodówki na 2-3 minuty.
wyjmij papier z zamrożoną czekoladą.
ostrożnie wyjmij ciasto z dzielonej formy, zawiń je czekoladową wstążką do pieczenia. Będą to boki patelni.
wyślij ciasto do lodówki w celu ostatecznego zestalenia.
Zdobądź ciasto. Ostrożnie zdejmij taśmę do pieczenia.
glazura na patelni jest gotowa.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietanka - 300 kcal/100g
- Acedofilina 3,2% tłuszczu - 58 kcal/100g
- "Rastishka" - 122 kcal/100g
- Jogurt pitny"Danon" - 76 kcal/100g
- Jogurt do picia "Agusha" - 87 kcal/100g
- "Actimel" naturalny - 83 kcal/100g
- Jogurt "Danon" 2,2% tłuszczu - 96 kcal/100g
- "majetel" - 48 kcal/100g
- Jogurt" Ehrmann " tłusty - 152 kcal/100g
- Jogurt o zawartości tłuszczu 3,5% - 68 kcal/100g
- Jogurt naturalny 1,5% tłuszczu - 48 kcal/100g
- Beztłuszczowy jogurt mleczny - 38 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Czekolada mleczno-orzechowa - 542 kcal/100g
- Czekolada orzechowa - 580 kcal/100g
- Czekolada porowata mleczna - 506 kcal/100g
- Czekolada kremowa - 560 kcal/100g
- Czekolada - 550 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Mleko skondensowane z cukrem - 324 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Mak (nasiona) - 556 kcal/100g
- Mak - 556 kcal/100g
- Żelatyna - 355 kcal/100g
- Wiórki kokosowe - 592 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Gotowy budyń - 135 kcal/100g
- Sok brzoskwiniowy - 69 kcal/100g
- Kompot - 60 kcal/100g