pieczona wieprzowina na poduszce cebulowej z włoskimi ziołami

delikatna i aromatyczna wieprzowina jest dobra zarówno na ciepło, jak i na zimno! Bardzo delikatna, aromatyczna, pyszna pieczona wieprzowina, którą można jeść ustami! Spróbuj, będziesz zadowolony!
EllisaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 37 % 13 g
tłuszcze 60 % 21 g
węglowodany 3 % 1 g
246 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.
  12. Krok 12:

    Krok 12.
  13. Krok 13:

    Krok 13.

myjemy i suszymy wieprzowinę.

obierz czosnek, pokrój go na długie segmenty.

na obwodzie wieprzowiny wykonujemy małe nacięcia, w których kładziemy czosnek.

pokrój cebulę na półpierścienie, połóż na blasze do pieczenia.

wymieszaj sos sojowy z wodą, octem, wlej wszystko na blachę do pieczenia.

rozłóż masło na kawałkach na cebuli.

pieprz wieprzowinę, sól, posyp bardzo obficie cebulą w proszku.

połóż wieprzowinę na poduszce cebulowej, posyp ziołami włoskimi.

przykryj wieprzowinę folią i piecz przez półtorej godziny przy 180 gr.

usuń folię, trzymaj mięso w piekarniku przez kolejne 15 minut.

pieczona wieprzowina może być spożywana zarówno na ciepło, jak i na zimno.

taka pieczona wieprzowina jest niesamowicie miękka, delikatna, aromatyczna!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal / 100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal / 100g

Podobne przepisy