kiełbaski ziemniaczane

niezwykłe kiełbaski: "spróbujesz-połkniesz język"! Lekkość i gadżety. Apetyczność, niezwykłość. Ulubione danie mojej córki. Kiełbaski ziemniaczane Chen są szybkie i łatwe do przygotowania. Kluczem jest cierpliwość.
LanaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 14 % 5 g
tłuszcze 22 % 8 g
węglowodany 64 % 23 g
186 kcal
IG: 48 / 0 / 52

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 50 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Składniki

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Najpierw obierz i gotuj ziemniaki do miękkości.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Ugniatamy go w puree, mieszamy puree z mąką, jajkami, solą na jednorodną masę.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Na posypanej mąką desce zwijamy kiełbaski z ciasta.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Smaż je na oleju roślinnym.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Do złotego koloru.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal/100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal/100g

Podobne przepisy