skład / składniki
gotowanie krok po kroku
zagnieść
ciasto "Chruszczowa"
.
rozcieńczyć drożdże cukrem w 50 ml ciepłej wody. Pozwól im wznieść się do czapki.
wlej sól do miski, wlej mleko, stopione masło, wymieszaj.
wlej przesianą mąkę, na wierzch piankę drożdżową. Wymieszaj drożdże z mąką, uważając, aby nie dotknąć płynu. Następnie wymieszaj wszystko razem i zagnieść ciasto.
przykryj miskę folią spożywczą i wstaw do lodówki.
usmaż kotlety.
aby to zrobić, przewiń wszystkie produkty przez maszynę do mięsa, dodaj jajka, skrobię, mleko w proszku (śmietanę), majonez, sól, pieprz. Wszystko dobrze zagnieść i wstawić do lodówki co najmniej na godzinę.
następnie umieść patelnię na kuchence, wlej olej roślinny, podgrzej go i usmaż kotlety zwinięte w bułce tartej.
włóż schłodzone placki do lodówki.
rano wyjmij ciasto z lodówki, umieść je w ciepłym miejscu na 1 godzinę.
gdy ciasto się rozgrzeje, odetnij od niego kawałek, zwiń w warstwę. Owinąć kotlet w tej warstwie i położyć bułkę z kotletem na blasze do pieczenia. Po pół godzinie posmaruj kotlety w cieście jajkiem ubitym z mlekiem i włóż do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 25 minut.
gotowe bułki z kotletem skropić wodą, przykryć ręcznikiem.
jeśli zrobisz te bułki od razu, nie musisz wkładać ciasta do lodówki. Musisz umieścić go w ciepłym miejscu, aby podejść, ugniatać 2 razy, a następnie zrobić bułki.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Wołowina - żeberka - 233 kcal/100g
- Wołowina-szynka - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Tłuszcz wieprzowy - 871 kcal/100g
- Tłuszcz wieprzowy roztopiony - 947 kcal/100g
- Skwarki wieprzowe - 895 kcal/100g
- Smalec - 797 kcal/100g
- Szpik - 658 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Drożdże prasowane - 109 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Skrobia - 320 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Bułka tarta - 347 kcal/100g