skład / składniki
gotowanie krok po kroku
zagnieść twarde ciasto na pierogi. Włóż do lodówki na 1 godzinę.
zrób mieloną wieprzowinę i cebulę z czosnkiem. Idealnie należy go posiekać. "Posiekałem" mięso i cebulę z czosnkiem za pomocą kombajnu. Wyszło świetnie. Dodaj przyprawy. Posolić. Dodaj kilka łyżek bulionu drobiowego do mielonego mięsa.
ciasto rozwałkować bardzo cienko, pokroić w kwadraty. Połóż łyżeczkę mielonego mięsa na środku każdego kwadratu, ściśnij krawędzie kwadratu w kształcie łodzi i włóż do formy nasmarowanej olejem. Wypełnij formularz łodziami. Na wierzch połóż kilka kawałków roztopionego lub masła.
umieść formę w piekarniku nagrzanym do 180 stopni na 15-20 minut. Gdy tylko wierzch łodzi się zarumieni, wlej bulion z kurczaka na wierzch łodzi. Włóż manti z powrotem do piekarnika, aż bulion całkowicie się wchłonie.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Chmiel-suneli - 417 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Rosół - 15 kcal/100g