manti w piekarniku

niesamowicie pyszne manty! Po prostu polizaj palce!
♚LarisynshikAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 24 % 9 g
tłuszcze 26 % 10 g
węglowodany 50 % 19 g
197 kcal
IG: 11 / 0 / 89

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 45 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.

zagnieść twarde ciasto na pierogi. Włóż do lodówki na 1 godzinę.

zrób mieloną wieprzowinę i cebulę z czosnkiem. Idealnie należy go posiekać. "Posiekałem" mięso i cebulę z czosnkiem za pomocą kombajnu. Wyszło świetnie. Dodaj przyprawy. Posolić. Dodaj kilka łyżek bulionu drobiowego do mielonego mięsa.



ciasto rozwałkować bardzo cienko, pokroić w kwadraty. Połóż łyżeczkę mielonego mięsa na środku każdego kwadratu, ściśnij krawędzie kwadratu w kształcie łodzi i włóż do formy nasmarowanej olejem. Wypełnij formularz łodziami. Na wierzch połóż kilka kawałków roztopionego lub masła.

umieść formę w piekarniku nagrzanym do 180 stopni na 15-20 minut. Gdy tylko wierzch łodzi się zarumieni, wlej bulion z kurczaka na wierzch łodzi. Włóż manti z powrotem do piekarnika, aż bulion całkowicie się wchłonie.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Chmiel-suneli - 417   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Rosół - 15   kcal/100g

Podobne przepisy