chude naleśniki z nadzieniem ziemniaczanym
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
ugotuj osiem (w przybliżeniu) ziemniaków, drobno posiekaj cebulę, a następnie usmaż ją drobno startą marchewką. Ugotowane ziemniaki rozgnieść, następnie wymieszać z cebulą i marchewką, posolić i dodać trochę wywaru spod ziemniaków.
ciasto powinno być, jak zwykle na naleśniki, jak płynna śmietana.
posmaruj patelnię olejem roślinnym i upiecz naleśniki.
następnie pokrój naleśnik na pół
włóż 1h.l. farsz i spłaszcz nożem
no i zwiń tak, kącikiem
naleśniki są delikatne i nie wysychają drugiego dnia. Mogą być z czapką, majonezem, a nawet herbatą!!!
ciasto powinno być, jak zwykle na naleśniki, jak płynna śmietana.
posmaruj patelnię olejem roślinnym i upiecz naleśniki.
następnie pokrój naleśnik na pół
włóż 1h.l. farsz i spłaszcz nożem
no i zwiń tak, kącikiem
naleśniki są delikatne i nie wysychają drugiego dnia. Mogą być z czapką, majonezem, a nawet herbatą!!!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g