mięso kraba w cieście mlecznym
skład / składniki
5
porcje:
gotowanie krok po kroku
1. Przygotowanie ciasta: ubij mleko z 3 żółtkami, sól, dodaj oliwę z oliwek i drobno posiekane zioła. Po dodaniu mąki i bułki tartej zagnieść ciasto. Następnie włóż ubite białka do mocnej piany, delikatnie wymieszaj.
2. Podgrzej patelnię z wystarczającą ilością oleju roślinnego (aby ukryć zanurzone kawałki mięsa kraba), aż pojawią się pierwsze oznaki wrzenia.
3. Zanurz kawałki (z pudełka zapałek) w gotowym cieście, a następnie we wrzącym oleju i smaż na złoty kolor.
strzelać łyżką cedzakową.
4. Smacznego!
2. Podgrzej patelnię z wystarczającą ilością oleju roślinnego (aby ukryć zanurzone kawałki mięsa kraba), aż pojawią się pierwsze oznaki wrzenia.
3. Zanurz kawałki (z pudełka zapałek) w gotowym cieście, a następnie we wrzącym oleju i smaż na złoty kolor.
strzelać łyżką cedzakową.
4. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mięso kraba - 73 kcal/100g
- Mięso kraba Miramar - 140 kcal/100g
- Mięso kraba Santa braemor - 84 kcal/100g
- Kraby gotowane - 96 kcal/100g
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal / 100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal / 100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Bułka tarta - 347 kcal/100g