Burek wieprzowy

niezwykłe danie, takie jak lasagne, jest koniecznością. Smacznie. Niezwykły. Przypomina lasagne. W oryginalnym przepisie ciasto jest obficie smarowane olejem. Nie zrobiłem tego, ponieważ wieprzowina jest już tłusta. O tym, jak przygotowywana jest domowa przyprawa, która jest zawarta w tym daniu, można dowiedzieć się z przepisu zamieszczonego na stronie (wyszukaj za pomocą wyszukiwarki).
♚LarisynshikAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 30 % 9 g
tłuszcze 50 % 15 g
węglowodany 20 % 6 g
201 kcal
IG: 33 / 67 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 45 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.

cebulę pokroić w drobną kostkę, a następnie smażyć na oleju do miękkości. Zetrzyj marchewki, połóż na cebuli, spasuj. Ostudzić, połączyć z mięsem, pieprzem, solą, przyprawą domową, dobrze wymieszać.
rozwałkuj ciasto cienko i pokrój na 4 części.

połóż warstwę ciasta na dnie natłuszczonej formy. Na nim-warstwa nadzienia mięsnego. Ułóż pozostałe ciasto z nadzieniem warstwami, przykryj wierzch ciastem, zalej masą zmieszaną z kefirem, jajkiem, wodą z solą i sodą (zamiast wody mineralnej, której nie miałem) i olejem.

Piec Burek w 200 °C przez 25 minut. Gdy tylko Skórka na Burek zacznie ciemnieć, Przełącz piekarnik na dolne ogrzewanie i zmniejsz temperaturę do 130 stopni. W sumie Burek stał w piekarniku przez nieco ponad godzinę.
podawaj na gorąco, po pokrojeniu na porcje.

można zrobić sos. Wymieszałam śmietanę, majonez, czosnek wyciśnięty przez prasę czosnkową, drobno posiekany koperek.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Ciasto francuskie - 400   kcal/100g
  • Ciasto francuskie, przaśne - 337   kcal/100g
  • Kefir tłusty - 62   kcal/100g
  • Kefir 1% tłuszczu - 38   kcal/100g
  • Kefir beztłuszczowy - 30   kcal/100g
  • Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45   kcal/100g
  • Kefir 2,5% tłuszczu - 53   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Papryka ostra - 40   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Woda mineralna - 0   kcal/100g

Podobne przepisy