klasyczny omlet z boczkiem

lekki, ale bardzo sycący omlet z bekonem to idealny początek dnia! To prosty, klasyczny przepis na omlet z boczkiem. Nie wiem jak reszta gospodyń domowych, ale dla mnie, pomimo swojej prostoty, wydaje się genialny! Jest łatwy w przygotowaniu, nie kosztowny i niesamowicie pyszny! A mój ulubiony goovrit, że ze wszystkich klasycznych śniadań jest znacznie bardziej sycący niż reszta! Ta metoda, w jaki klasyczny przepis na omlet z boczkiem jest bardziej rozpowszechniona w Stanach niż w Rosji.
JANORAAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 41 % 12 g
tłuszcze 59 % 17 g
węglowodany 0 % 0 g
286 kcal
IG: 0 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 25 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
1. Lekko podgrzej patelnię. Dodaj masło.
2. Świeży boczek bicz - nakładaj na patelnię i smaż na umiarkowanym ogniu, aż będzie lekko chrupiący na brzegach(spróbuj jakoś usmażyć i trochę więcej, również pyszne).
3. Wbij jajka do miski i lekko mieszając, tylko lekko rozwiń żółtka. Sól, pieprz, dodaj czerwoną paprykę na czubku noża.
4. Wlać zawartość na boczek i smażyć , klasycznie podnosząc skrawki omletu, aby ugotować w całości.
5. Ułóż liście sałaty zmiękczone wałkiem do ciasta na talerzach. Połóż gorący omlet bezpośrednio na liściach.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Boczek gotowany - 447   kcal/100g
  • Sałata liściasta - 14   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Pieprz mielony czerwony - 318   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g

Podobne przepisy