klasyczny omlet z boczkiem
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
1. Lekko podgrzej patelnię. Dodaj masło.
2. Świeży boczek bicz - nakładaj na patelnię i smaż na umiarkowanym ogniu, aż będzie lekko chrupiący na brzegach(spróbuj jakoś usmażyć i trochę więcej, również pyszne).
3. Wbij jajka do miski i lekko mieszając, tylko lekko rozwiń żółtka. Sól, pieprz, dodaj czerwoną paprykę na czubku noża.
4. Wlać zawartość na boczek i smażyć , klasycznie podnosząc skrawki omletu, aby ugotować w całości.
5. Ułóż liście sałaty zmiękczone wałkiem do ciasta na talerzach. Połóż gorący omlet bezpośrednio na liściach.
smacznego!
2. Świeży boczek bicz - nakładaj na patelnię i smaż na umiarkowanym ogniu, aż będzie lekko chrupiący na brzegach(spróbuj jakoś usmażyć i trochę więcej, również pyszne).
3. Wbij jajka do miski i lekko mieszając, tylko lekko rozwiń żółtka. Sól, pieprz, dodaj czerwoną paprykę na czubku noża.
4. Wlać zawartość na boczek i smażyć , klasycznie podnosząc skrawki omletu, aby ugotować w całości.
5. Ułóż liście sałaty zmiękczone wałkiem do ciasta na talerzach. Połóż gorący omlet bezpośrednio na liściach.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Boczek gotowany - 447 kcal/100g
- Sałata liściasta - 14 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pieprz mielony czerwony - 318 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g