fondue proste

pyszne mięsne fondue - dla koneserów! Dla mnie fondue jest proste, gdy nie trzeba do niego przygotowywać skomplikowanych mieszanek, a ilość składników jest ograniczona do minimum. Najprostsze fondue, jakie kiedykolwiek próbowałem, proponuję ci teraz. Przepis kulinarny pochodzi od mojej przyjaciółki, jest wielką miłośniczką wszelkiego rodzaju kulinarnych innowacji.
GeraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 41 % 17 g
tłuszcze 59 % 24 g
węglowodany 0 % 0 g
280 kcal
IG: 0 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 20 min
Fondue można najpierw natrzeć czosnkiem, włożyć do niego roztopione masło.

pokrój mięso na małe, podłużne kawałki (dzięki temu łatwiej je usmażyć). W rozgrzanym maśle smażą się bardzo szybko, goście są zadowoleni i pełni)))
zamiast cielęciny możesz użyć fileta z kurczaka.

możesz wstępnie marynować mięso, wtedy jedzenie okaże się jeszcze smaczniejsze.

oczywiście nie zapomnij o soli i przyprawach. Możesz natychmiast posolić i pieprzyć samo masło.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cielęcina-mostek - 213   kcal/100g
  • Polędwica cielęca - 158   kcal/100g
  • Cielęcina-noga - 161   kcal/100g
  • Cielęcina-szynka - 108   kcal/100g
  • Kotlet cielęcy z kością - 188   kcal/100g
  • Sznycel cielęcy - 162   kcal/100g
  • Cielęcina-część grzbietowa - 210   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g

Podobne przepisy