fondue proste
skład / składniki
5
porcje:
metoda gotowania
Fondue można najpierw natrzeć czosnkiem, włożyć do niego roztopione masło.
pokrój mięso na małe, podłużne kawałki (dzięki temu łatwiej je usmażyć). W rozgrzanym maśle smażą się bardzo szybko, goście są zadowoleni i pełni)))
zamiast cielęciny możesz użyć fileta z kurczaka.
możesz wstępnie marynować mięso, wtedy jedzenie okaże się jeszcze smaczniejsze.
oczywiście nie zapomnij o soli i przyprawach. Możesz natychmiast posolić i pieprzyć samo masło.
pokrój mięso na małe, podłużne kawałki (dzięki temu łatwiej je usmażyć). W rozgrzanym maśle smażą się bardzo szybko, goście są zadowoleni i pełni)))
zamiast cielęciny możesz użyć fileta z kurczaka.
możesz wstępnie marynować mięso, wtedy jedzenie okaże się jeszcze smaczniejsze.
oczywiście nie zapomnij o soli i przyprawach. Możesz natychmiast posolić i pieprzyć samo masło.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cielęcina-mostek - 213 kcal/100g
- Polędwica cielęca - 158 kcal/100g
- Cielęcina-noga - 161 kcal/100g
- Cielęcina-szynka - 108 kcal/100g
- Kotlet cielęcy z kością - 188 kcal/100g
- Sznycel cielęcy - 162 kcal/100g
- Cielęcina-część grzbietowa - 210 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g