różne nadzienia do pasztecików

nie myśl długo - otwórz przepis i stwórz! Smacznie
TanchaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 10 % 2 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 90 % 19 g
83 kcal
IG: 95 / 0 / 5

metoda gotowania

czas gotowania: 2 h

1. Zetrzyj stopione sery na tarce. Ugotuj ziemniaki w "mundurze". Obierz i zetrzyj na gorąco. Wymieszaj ser i masę ziemniaczaną, w razie potrzeby sól. nadzienie jest gotowe

2. Umyj szczaw, posortuj, usuń łodygę, wysusz. Pokrój Szawel, dodaj łyżkę skrobi stołowej i przesiej . Wlać cukier na kawałek ciasta, aby uszczypnąć nadzienie ze szczawiu i smażyć.

3. Morele umyj, jeśli są gęste, lekko zielonkawe, włóż do drushlak i problansh w gorącej wodzie do miękkości, wysusz. Na kawałku ciasta połóż cukier i dwie połówki moreli.. uszczypnij i usmaż.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294   kcal/100g
  • Ser"megle" - 590   kcal/100g
  • Ser"Tatar" - 348   kcal/100g
  • Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173   kcal/100g
  • Ser "Wiola" - 307   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Morele - 46   kcal/100g
  • Morele w puszkach - 50   kcal/100g
  • Szczaw - 19   kcal/100g
  • Skrobia - 320   kcal/100g

Podobne przepisy