różne nadzienia do pasztecików
skład / składniki
16
porcje:
metoda gotowania
1. Zetrzyj stopione sery na tarce. Ugotuj ziemniaki w "mundurze". Obierz i zetrzyj na gorąco. Wymieszaj ser i masę ziemniaczaną, w razie potrzeby sól. nadzienie jest gotowe
2. Umyj szczaw, posortuj, usuń łodygę, wysusz. Pokrój Szawel, dodaj łyżkę skrobi stołowej i przesiej . Wlać cukier na kawałek ciasta, aby uszczypnąć nadzienie ze szczawiu i smażyć.
3. Morele umyj, jeśli są gęste, lekko zielonkawe, włóż do drushlak i problansh w gorącej wodzie do miękkości, wysusz. Na kawałku ciasta połóż cukier i dwie połówki moreli.. uszczypnij i usmaż.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294 kcal/100g
- Ser"megle" - 590 kcal/100g
- Ser"Tatar" - 348 kcal/100g
- Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173 kcal/100g
- Ser "Wiola" - 307 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Morele - 46 kcal/100g
- Morele w puszkach - 50 kcal/100g
- Szczaw - 19 kcal/100g
- Skrobia - 320 kcal/100g