skład / składniki
gotowanie krok po kroku
orzechy włoskie należy obrać i obrać, a następnie pokroić nożem na małe kawałki. Teraz orzechy należy usmażyć na patelni bez oleju. Ma to na celu poprawę i złagodzenie smaku orzechów. Kozinaki z prażonych orzechów włoskich (i ogólnie wszelkich orzechów, w tym orzechów laskowych) są znacznie smaczniejsze niż te same kozy, ale z orzechów "surowych".
teraz włóż miód do rondla i wymieszaj z cukrem. Jeśli twój miód jest zbyt rzadki, musisz dodać trochę więcej cukru.
umieść patelnię na kuchence i gotuj na wolnym ogniu przez co najmniej piętnaście minut. W takim przypadku masę należy stale mieszać. Cukier powinien się rozpuścić, a miód "rozproszyć".
następnie wlej posiekane i prażone orzechy włoskie na patelnię. Ponownie wymieszaj.
teraz rozłóż masę na tacy i wyrównaj. Ostudzić lekko, a następnie pokroić w porcje. Wysyłamy tacę do lodówki.
aby wyjąć kozinaki przyklejone do tacy, musisz opuścić jej dno do pojemnika z gorącą wodą na dwie sekundy.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Miód - 400 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g