chebureki z mięsem mielonym na cieście budyniowym

świetna opcja gotowania cheburek! Bardzo smaczne!
♥Nata╬♫Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 23 % 10 g
tłuszcze 20 % 9 g
węglowodany 57 % 25 g
221 kcal
IG: 8 / 0 / 92

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h 45 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.

przyjaciel podzielił się ze mną przepisem kulinarnym – chebureki budyniowe, które są smażone szybciej niż zwykle i których smak jest znacznie lepszy.
wlej wodę do rondla, dodaj do niego olej roślinny i sól. Następnie doprowadzić do wrzenia, mieszając. Jak tylko się zagotuje, natychmiast usuń i dodaj mąkę pszenną-połowę. W tym samym czasie wszystko szybko wymieszaj. Używam do tego miksera. Na koniec wbij jedno jajko do ciasta i ponownie wymieszaj.
przesiej drugą szklankę mąki na stół zjeżdżalnią, rozłóż ciasto na środku. I ugniataj go rękami. Ciasto powinno być gładkie, elastyczne i umiarkowanie ciasne. Ciasto powinno stać przez co najmniej godzinę. Nie musisz wkładać go do lodówki.
po pokrojeniu i rozwałkowaniu ciasta na osobne koła. Z boku rozprowadzamy przygotowane i przyprawione wszystkie niezbędne mięso mielone. Tworzymy cheburek, ściskamy krawędzie i przechodzimy wzdłuż nich widelcem, aby uzyskać prążkowane wzory.
smażyć surowe czebureki w dużej ilości oleju na patelni lub w głębokim tłuszczu.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Mieszane mięso mielone - 351   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g

Podobne przepisy