skład / składniki
metoda gotowania
błagam-kulinarny przepis na świetne danie to chiński słodki sos, który dobrze pasuje do każdego dania mięsnego. W tym przepisie nadal dobrze jest dodać drobno posiekane kawałki ananasa w puszkach. Okazuje się jeszcze smaczniejszy i jeszcze bogatszy.
musisz drobno posiekać cebulę, korzeń imbiru i czosnek. A potem wszystko to szybko smażyć na rozgrzanej patelni w oleju roślinnym przez dwie minuty. Wymieszaj osobno keczup, brązowy cukier, sos sojowy, ocet, sherry i sok. Dodaj do patelni, wymieszaj i zagotuj.
osobno wymieszaj skrobię z zimną wodą i dodaj do ogólnego sosu, mieszając.
ponownie pozwól masie się zagotować, a następnie zagotuj-smaż ją do stanu, który bardziej Ci się spodoba. Oznacza to, że taki chiński słodki sos może być płynny lub gęsty.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Imbir - 80 kcal/100g
- Imbir suchy - 347 kcal/100g
- Imbir marynowany - 51 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Skrobia - 320 kcal/100g
- Wina alkoholowe - 212 kcal/100g
- Wina półwytrawne - 78 kcal/100g
- Wina wytrawne - 64 kcal/100g
- Wino czerwone - 88 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- Ocet 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Sok pomarańczowy - 36 kcal/100g
- Brązowy cukier - 394 kcal/100g