serniki orzechowe
skład / składniki
5
porcje:
gotowanie krok po kroku
1. Aby zrobić ciasto, wszystkie składniki należy umieścić w jednym naczyniu i dokładnie wymieszać. Natychmiast wylałem powstałą masę na gorącą patelnię, tworząc tam serniki, wtedy nie trzeba dodawać dużo mąki i okazuje się, że są prawie całkowicie twarogowe.
2. Musisz smażyć z obu stron, po czym wyłączam ogień i zostawiam je pod pokrywką na kolejne 5 minut. Pyszne ze śmietaną i dżemem!
2. Musisz smażyć z obu stron, po czym wyłączam ogień i zostawiam je pod pokrywką na kolejne 5 minut. Pyszne ze śmietaną i dżemem!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Kasza manna - 340 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal / 100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Orzechy migdałowe - 609 kcal/100g
- Cynamon - 247 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal / 100g