skład / składniki
gotowanie krok po kroku
zagnieść ciasto na ciasto (wyrabiałam w wypiekaczu do chleba).
Przewiń mięso mielone przez maszynę do mięsa. Dodaj więcej zieleni.
rozłóż ciasto na stole zakurzonym mąką, przykryj miską, pozwól mu ponownie podejść. Następnie pokrój ciasto na kawałki. Rozwałkuj każdy kawałek, starając się, aby krawędzie były cieńsze niż środek.
połóż ugotowane mięso mielone na tortilli.
Złóż Biel, połóż na blasze do pieczenia, odstaw, posmaruj jajkiem i upiecz. Mam 4 białe na blasze do pieczenia.
gdy ciasto się zrumieni, a tłuszcz w mielonym mięsie zagotuje się i stanie się przezroczysty, belyash jest gotowy. To około 20-25 minut.
połóż belyashy na talerzu, posmaruj powierzchnię belyashy masłem i przykryj serwetką, papierem lub ręcznikiem na kilka minut, aby skórka była miękka.
pyszne. Im więcej zieleni, tym smaczniejsze.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Wołowina - żeberka - 233 kcal/100g
- Wołowina-szynka - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Suche drożdże - 410 kcal/100g