chrust chrupiący
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
liczba chrustu zależy od liczby jaj
ciasto wyrabiasz strome
rozwałkuj cienko-cienko
Wytnij romby z nacięciem pośrodku, przekręć jeden koniec rombu do nacięcia i gorącego oleju na patelni
smażą się błyskawicznie
wyjmij do miski i natychmiast posyp cukrem pudrem
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g