chrust chrupiący

ulubiona chrupiąca uczta dzieci i ich rodziców! Proste, ale nie ma smaczniejszego niż ten chrust Babcia nauczyła
arinaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 3 % 3 g
tłuszcze 60 % 52 g
węglowodany 37 % 32 g
587 kcal
IG: 0 / 0 / 100

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.

liczba chrustu zależy od liczby jaj
ciasto wyrabiasz strome
rozwałkuj cienko-cienko
Wytnij romby z nacięciem pośrodku, przekręć jeden koniec rombu do nacięcia i gorącego oleju na patelni
smażą się błyskawicznie
wyjmij do miski i natychmiast posyp cukrem pudrem

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Cukier puder - 374   kcal/100g

Podobne przepisy