soczysta Wieprzowina pieczona w folii w piekarniku
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
1. Wymieszaj majonez i musztardę w jeden sos i namocz w nim cały kawałek umytej wieprzowiny przez noc.
2. Następnego dnia posiekaj czosnek w wąskie paski, zetrzyj marchewki na drobnej tarce (jak w przypadku marchewki po koreańsku).
3. Wyjąć mięso i bez mycia natrzeć przyprawami: papryką, mieloną kolendrą, curry i solą.
4. Wykonaj głębokie nacięcia w mięsie po 2-3 cm, prawie przez i podgrzej je mieszanką startego czosnku i marchwi.
5. Tak przygotowane mięso szczelnie owinąć folią w 5-6 warstwach. Wnętrze folii przed owinięciem w nią mięsa posmaruj masłem.
6. Włóż wieprzowinę do piekarnika na 180-200 stopni na 3-3, 5 godziny. Pół godziny przed wyjęciem rozłóż folię i przynieś do skórki.
7. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Musztarda jadalnia - 417 kcal/100g
- Musztarda - 417 kcal/100g
- Curry - 352 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Mielona kolendra - 25 kcal/100g
- Biały pieprz - 0 kcal/100g