naleśniki na mleku dziurawe z mięsem

wspaniała obfita przekąska dla miłośników jedzenia! Ze względu na kwaśną śmietanę mięso jest trzymane wewnątrz liścia sałaty i nie wypada, a gorący naleśnik ostatecznie łączy ogólną kompozycję. To bardzo smaczny i estetyczny sposób na przygotowanie ulubionych naleśników. Ponadto obecność mięsa zadowoli również mężczyzn. Możesz dodać starty ser do mięsa. Również bardzo smaczne! Ze względu na swoją elegancję takie cienkie koronkowe naleśniki z mięsem (przepis) twierdzą, że są świątecznym daniem. Na przykład na ciepłe, przytulne rodzinne wakacje. Ale w każdym razie-to zależy od Ciebie, drodzy koneserzy pysznych i pięknych potraw)
JANORAAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 32 % 9 g
tłuszcze 57 % 16 g
węglowodany 11 % 3 g
195 kcal
IG: 67 / 0 / 33

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.

1. Ugotuj wieprzowinę z solą i pieprzem.
[nie zapomnij, aby mięso było szczególnie miękkie, przed smażeniem należy je włożyć do mleka na kilka godzin. Wieprzowina jest zwykle gotowana na małym ogniu, ale jeśli nie użyjesz dalej bulionu, natychmiast zalej mięso wrzącą wodą i gotuj więcej na ogniu.]
2. Przygotuj ciasto naleśnikowe:
wymieszaj mleko, szklankę mąki, jajka (najpierw dodaj żółtka do ciasta, a ubite białka do gotowego ciasta przed pieczeniem), cukier i sól oraz, aby ciasto się nie przypaliło, kroplę oleju słonecznikowego.
3. Wlać ciasto do czajnika (ze średnią wąską wylewką) i na dobrze rozgrzaną patelnię, lekko nasmarowaną olejem, wlać ciasto na krzyż i okrąg wzdłuż krawędzi, tworząc w ten sposób naleśnik kratowy.
4. Usuń najszerszą łopatką, która jest w domu, aby się nie rozerwała.
5. Ugotowane mięso drobno pokroić w kostkę i wymieszać ze śmietaną.
6. Zawiń kwaśną śmietanę w liść lub ułożone razem 2 liście sałaty, a następnie w gorący naleśnik z patelni.
7. Zrób to samo ze wszystkimi innymi. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sałata liściasta - 14   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g

Podobne przepisy