skład / składniki
gotowanie krok po kroku
z solą ubij jajko, dodaj mąkę, wlej sok z buraków i zagniataj do uzyskania gładkości. Dodaj olej roślinny i ponownie wymieszaj.
naleśniki pieczemy jak zwykle na patelni z olejem roślinnym po obu stronach. Gdy wszystkie naleśniki będą gotowe, przystępujemy do przygotowania nadzienia.
wymieszaj kremowy ser twarogowy z pieprzem, chrzanem, solą. Mielimy orzechy i dodajemy je również.
na każdy naleśnik nakładamy równomiernie nadzienie i wyrównujemy.
na jednej krawędzi naleśnika układamy liście sałaty, smarujemy je również nadzieniem i kładziemy czerwoną rybę na wierzchu.
naleśnik zwijamy w rolkę i wkładamy do lodówki na pół godziny, po owinięciu w folię spożywczą.
po pokrojeniu naleśników na kawałki i podaniu wspaniałej przekąski do stołu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal / 100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Chrzanów - 49 kcal/100g
- Chrzan tarty z cytryną - 117 kcal/100g
- Chrzan tarty z czosnkiem - 72 kcal/100g
- Chrzan tarty stołowy - 117 kcal/100g
- Łosoś na parze - 197 kcal/100g
- Łosoś gotowany - 189 kcal/100g
- Łosoś świeży - 140 kcal / 100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sok - 36 kcal/100g
- Sałata liściasta - 14 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Ser śmietankowy 50% tłuszczu - 349 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g