pieczona wieprzowina

wieprzowina okaże się delikatna, soczysta, aromatyczna! Można podawać z dodatkami.
♚LarisynshikAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 38 % 15 g
tłuszcze 59 % 23 g
węglowodany 3 % 1 g
272 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.
  12. Krok 12:

    Krok 12.
  13. Krok 13:

    Krok 13.
  14. Krok 14:

    Krok 14.

W przypadku Dania pieczona wieprzowina lepiej jest wziąć szyjkę wieprzową. Możesz zastąpić szynkę lub łopatkę.

pokrój czosnek wzdłuż na 3-4 talerze, którymi następnie będziemy spieniać mięso. W przepisie ilość czosnku jest przybliżona, musisz wziąć tyle, aby wystarczyło do spiegowania.

nacięcia na wieprzowinie należy wykonywać ostrym nożem co pięć lub dziesięć cm.

połóż wieprzowinę na folii.

wymieszaj majonez, sól, musztardę i pieprz.

posmaruj mięso sosem, rozłóż na nim pozostałe czosnek.

owinąć szczelnie kilkoma warstwami folii i włożyć do piekarnika na półtorej godziny(podgrzać do 180 g).

aby wieprzowina znalazła apetyczną skórkę, robimy to. Dodaj stopnie do 220.

Wytnij folię, a następnie polej wieprzowinę utworzonym sokiem.

Kontynuuj to, aż pojawi się skorupa. Może to zająć pół godziny.

pieczona wieprzowina jest podawana zarówno na ciepło, jak i na zimno. W rezultacie okazuje się bardzo pachnący i delikatny.

jako dodatek możesz wziąć warzywa i zioła.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Musztarda stołówka - 417   kcal/100g
  • Musztarda - 417   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Pieprz mielony czerwony - 318   kcal/100g
  • Sól morska - 0   kcal/100g

Podobne przepisy