chebureki z dynią pita
skład / składniki
2
porcje:
gotowanie krok po kroku
zetrzyj trzy dynie. Smażyć cebulę w oleju roślinnym(mała ilość oleju).
do cebuli dodaj startą dynię, sól, pieprz, gotuj na wolnym ogniu, aż się ugotuje. Włóż posiekany czosnek.
Wytnij koła z chleba pita (możesz użyć spodka).
na kółkach kładziemy nadzienie dyniowe, smarujemy chleb pita na brzegach wodą,a następnie przyklejamy krawędzie.
smażyć czebureki z dynią w niewielkiej ilości oleju roślinnego.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Dynia - 29 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Lawasz ormiański - 236 kcal/100g
- Pita - 277 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g