chebureki z dynią pita

doskonałe czebureki o pikantnym, pikantnym smaku! Są to bardzo szybkie, ostre & quot; chebureki & quot; z dynią pita. Myślę, że spodobają się nawet miłośnikom dyni. Ale możesz użyć dowolnego nadzienia według własnego gustu.
EllisaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 11 % 4 g
tłuszcze 23 % 8 g
węglowodany 66 % 23 g
175 kcal
IG: 9 / 0 / 91

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.

zetrzyj trzy dynie. Smażyć cebulę w oleju roślinnym(mała ilość oleju).

do cebuli dodaj startą dynię, sól, pieprz, gotuj na wolnym ogniu, aż się ugotuje. Włóż posiekany czosnek.

Wytnij koła z chleba pita (możesz użyć spodka).

na kółkach kładziemy nadzienie dyniowe, smarujemy chleb pita na brzegach wodą,a następnie przyklejamy krawędzie.

smażyć czebureki z dynią w niewielkiej ilości oleju roślinnego.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Dynia - 29   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Lawasz ormiański - 236   kcal/100g
  • Pita - 277   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g

Podobne przepisy