pierś z kurczaka z pomidorami i bazylią
skład / składniki
3
porcje:
gotowanie krok po kroku
umyj i osusz piersi z kurczaka.
przecinamy je wzdłuż i rozkładamy. Wewnątrz soli i pieprzu. Jako nadzienie rozprowadzamy pomidory i bazylię pokrojone w kółka.
Zamknij piersi, pokrój krawędzie wykałaczką.
smażyć przez pięć minut z każdej strony w oleju roślinnym.
pierś z kurczaka z pomidorami powinna być matowa w przekroju, bez odcieni różu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Bazylia świeża - 27 kcal/100g
- Bazylia suszona - 251 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pierś z kurczaka - 113 kcal/100g