pierś z kurczaka z pomidorami i bazylią

Twój mężczyzna zostanie uderzony! Pyszne, proste i szybkie! "Kolacja w 30 minut". Dzięki plasterkom soczystego pomidora, którym nadziewane są piersi z kurczaka, mięso okazuje się soczyste i bardzo smaczne. A bazylia nadaje temu daniu wyjątkowy smak.
iceAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 83 % 15 g
tłuszcze 6 % 1 g
węglowodany 11 % 2 g
79 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.

umyj i osusz piersi z kurczaka.

przecinamy je wzdłuż i rozkładamy. Wewnątrz soli i pieprzu. Jako nadzienie rozprowadzamy pomidory i bazylię pokrojone w kółka.

Zamknij piersi, pokrój krawędzie wykałaczką.

smażyć przez pięć minut z każdej strony w oleju roślinnym.

pierś z kurczaka z pomidorami powinna być matowa w przekroju, bez odcieni różu.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Bazylia świeża - 27   kcal/100g
  • Bazylia suszona - 251   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka - 113   kcal/100g

Podobne przepisy