skład / składniki
gotowanie krok po kroku
na początek przygotuj nadzienie. Banany obrać i pokroić w cienkie plasterki, a orzechy grubo posiekać. Do tego dania w zasadzie nadają się wszelkie orzechy, więc użyj tego, co najbardziej Ci się podoba. Lekkie i aromatyczne orzechy włoskie lub orzeszki ziemne o bardziej bogatym smaku – każdy z nich zostanie połączony z bananami. Przygotowane składniki wymieszać z miodem. Rozprowadź tę mieszaninę równo na dwóch kromkach chleba, aby było trochę miejsca po brzegi kromek. Przykryj pozostałymi kromkami chleba. W rezultacie otrzymasz dwie kanapki.
umieść patelnię na średnim ogniu i podczas podgrzewania przygotuj mieszankę jajeczną. Aby to zrobić, wbij jajka do głębokiej miski i ubij z mlekiem. Następnie należy zanurzyć nasze kanapki w mieszance jajecznej, aby chleb był lekko namoczony. Na rozgrzanej patelni rozpuść kawałek masła. Każdą kanapkę należy usmażyć z obu stron na złoty kolor. Zajmie ci to nie więcej niż 3-4 minuty.
gotowe kanapki posyp cukrem pudrem. Na stole podawaj z lekkim jogurtem lub bitą śmietaną. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Banany - 89 kcal/100g
- Miód - 400 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Chleb"darnicki" - 206 kcal/100g
- Chleb z mąki pszennej najwyższej jakości - 254 kcal/100g
- Chleb z mąki pszennej 1 klasy - 226 kcal/100g
- Chleb z mąki pszennej 2 klasy - 220 kcal/100g
- Chleb pszenny z mąki razowej - 250 kcal/100g
- Chleb żytni z obranej mąki - 189 kcal/100g
- Chleb żytni z mąki tapetowej - 181 kcal/100g
- Chleb z otrębów białkowych - 182 kcal/100g
- Chleb pszenny białkowy - 242 kcal/100g
- Chleb zbożowy - 231 kcal/100g
- Chleb"doktorski" - 232 kcal/100g
- Chleb"Orłowski" - 211 kcal/100g
- Chleb "Ukraiński" - 213 kcal/100g
- Baton prosty - 248 kcal/100g
- Bochenek mąki najwyższej jakości - 265 kcal/100g
- Bułki miejskie z mąki klasy i - 254 kcal/100g
- Bułka miejska - 261 kcal/100g
- Bułka maślana - 252 kcal/100g
- Baranki proste - 336 kcal/100g
- Chleb - 254 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g