francuskie tosty nadziewane

Łatwy przepis na pyszne słodkie danie dla dzieci i ich rodziców! Ten prosty i jednocześnie niezwykły kulinarny przepis na francuskie tosty z nadzieniem bez wątpienia spodoba się nie tylko dzieciom, ale także ich rodzicom.
MartaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 16 % 5 g
tłuszcze 16 % 5 g
węglowodany 68 % 21 g
150 kcal
IG: 5 / 43 / 52

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.

na początek przygotuj nadzienie. Banany obrać i pokroić w cienkie plasterki, a orzechy grubo posiekać. Do tego dania w zasadzie nadają się wszelkie orzechy, więc użyj tego, co najbardziej Ci się podoba. Lekkie i aromatyczne orzechy włoskie lub orzeszki ziemne o bardziej bogatym smaku – każdy z nich zostanie połączony z bananami. Przygotowane składniki wymieszać z miodem. Rozprowadź tę mieszaninę równo na dwóch kromkach chleba, aby było trochę miejsca po brzegi kromek. Przykryj pozostałymi kromkami chleba. W rezultacie otrzymasz dwie kanapki.
umieść patelnię na średnim ogniu i podczas podgrzewania przygotuj mieszankę jajeczną. Aby to zrobić, wbij jajka do głębokiej miski i ubij z mlekiem. Następnie należy zanurzyć nasze kanapki w mieszance jajecznej, aby chleb był lekko namoczony. Na rozgrzanej patelni rozpuść kawałek masła. Każdą kanapkę należy usmażyć z obu stron na złoty kolor. Zajmie ci to nie więcej niż 3-4 minuty.
gotowe kanapki posyp cukrem pudrem. Na stole podawaj z lekkim jogurtem lub bitą śmietaną. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Banany - 89   kcal/100g
  • Miód - 400   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Chleb"darnicki" - 206   kcal/100g
  • Chleb z mąki pszennej najwyższej jakości - 254   kcal/100g
  • Chleb z mąki pszennej 1 klasy - 226   kcal/100g
  • Chleb z mąki pszennej 2 klasy - 220   kcal/100g
  • Chleb pszenny z mąki razowej - 250   kcal/100g
  • Chleb żytni z obranej mąki - 189   kcal/100g
  • Chleb żytni z mąki tapetowej - 181   kcal/100g
  • Chleb z otrębów białkowych - 182   kcal/100g
  • Chleb pszenny białkowy - 242   kcal/100g
  • Chleb zbożowy - 231   kcal/100g
  • Chleb"doktorski" - 232   kcal/100g
  • Chleb"Orłowski" - 211   kcal/100g
  • Chleb "Ukraiński" - 213   kcal/100g
  • Baton prosty - 248   kcal/100g
  • Bochenek mąki najwyższej jakości - 265   kcal/100g
  • Bułki miejskie z mąki klasy i - 254   kcal/100g
  • Bułka miejska - 261   kcal/100g
  • Bułka maślana - 252   kcal/100g
  • Baranki proste - 336   kcal/100g
  • Chleb - 254   kcal/100g
  • Cukier puder - 374   kcal/100g

Podobne przepisy