Schab jagnięcy w musztardowej skórce
skład / składniki
3
porcje:
metoda gotowania
Schab jagnięcy w skorupie musztardowej to bardzo niezwykłe włoskie jedzenie. Ten przepis jest przydatny dla tych, którzy chcą podać coś wyjątkowego na świątecznym stole.
przede wszystkim trzeba powiedzieć, że do przygotowania tego dania potrzebujemy musztardy najlepszej jakości. Jakość jagnięciny będzie w dużej mierze zależeć od tego.
na początek przygotuj Grill do pośredniego smażenia. Będziemy smażyć jagnię na średnim ogniu. Zadbaj również o tacę na spływający tłuszcz.
odetnij warstwę tłuszczu z mięsa jagnięcego i zdejmij mięso z żeber.
na talerzu wymieszaj rozmaryn, pietruszkę, paprykę, czosnek, oregano i bułkę tartą. Rozłóż mięso jagnięce łyżką lub szpatułką musztardą i posyp polędwicę ze wszystkich stron tą mieszanką. Upewnij się, że wszystkie obszary schabu są równomiernie pokryte panierką. Spryskaj olejem jagnięcym ze wszystkich stron.
połóż polędwicę na ruszcie grillowym nad patelnią, ale tak, aby bezpośrednie ciepło nie spadło na nią. Zamknij grill i smaż przez 30-40 minut w temperaturze około 65 stopni.
te obliczenia są oczywiście przybliżone, na każdym grillu czas przygotowania potrawy może się różnić.
gdy mięso jest gotowe, przenieś je na deskę do krojenia, odstaw na kilka minut i pokrój na porcje.
Schab jagnięcy w skorupie musztardowej-gotowy.
przede wszystkim trzeba powiedzieć, że do przygotowania tego dania potrzebujemy musztardy najlepszej jakości. Jakość jagnięciny będzie w dużej mierze zależeć od tego.
na początek przygotuj Grill do pośredniego smażenia. Będziemy smażyć jagnię na średnim ogniu. Zadbaj również o tacę na spływający tłuszcz.
odetnij warstwę tłuszczu z mięsa jagnięcego i zdejmij mięso z żeber.
na talerzu wymieszaj rozmaryn, pietruszkę, paprykę, czosnek, oregano i bułkę tartą. Rozłóż mięso jagnięce łyżką lub szpatułką musztardą i posyp polędwicę ze wszystkich stron tą mieszanką. Upewnij się, że wszystkie obszary schabu są równomiernie pokryte panierką. Spryskaj olejem jagnięcym ze wszystkich stron.
połóż polędwicę na ruszcie grillowym nad patelnią, ale tak, aby bezpośrednie ciepło nie spadło na nią. Zamknij grill i smaż przez 30-40 minut w temperaturze około 65 stopni.
te obliczenia są oczywiście przybliżone, na każdym grillu czas przygotowania potrawy może się różnić.
gdy mięso jest gotowe, przenieś je na deskę do krojenia, odstaw na kilka minut i pokrój na porcje.
Schab jagnięcy w skorupie musztardowej-gotowy.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jagnięcina chuda - 169 kcal/100g
- Baranina tłusta - 225 kcal/100g
- Baranina-mostek - 533 kcal/100g
- Jagnięcina-szynka - 232 kcal/100g
- Kotlet jagnięcy z kością - 380 kcal/100g
- Baranina - łopatka - 284 kcal/100g
- Baranina-część grzbietowa - 459 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Oregano suszone - 306 kcal/100g
- Oregano - 306 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Rozmaryn - 131 kcal/100g
- Musztarda stołówka - 417 kcal/100g
- Musztarda - 417 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Bułka tarta - 347 kcal/100g