Schab jagnięcy w musztardowej skórce

niezwykle efektowne danie mile zaskoczy gości!
NamiraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 29 % 15 g
tłuszcze 25 % 13 g
węglowodany 45 % 23 g
260 kcal
IG: 9 / 0 / 91

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h
Schab jagnięcy w skorupie musztardowej to bardzo niezwykłe włoskie jedzenie. Ten przepis jest przydatny dla tych, którzy chcą podać coś wyjątkowego na świątecznym stole.
przede wszystkim trzeba powiedzieć, że do przygotowania tego dania potrzebujemy musztardy najlepszej jakości. Jakość jagnięciny będzie w dużej mierze zależeć od tego.
na początek przygotuj Grill do pośredniego smażenia. Będziemy smażyć jagnię na średnim ogniu. Zadbaj również o tacę na spływający tłuszcz.
odetnij warstwę tłuszczu z mięsa jagnięcego i zdejmij mięso z żeber.
na talerzu wymieszaj rozmaryn, pietruszkę, paprykę, czosnek, oregano i bułkę tartą. Rozłóż mięso jagnięce łyżką lub szpatułką musztardą i posyp polędwicę ze wszystkich stron tą mieszanką. Upewnij się, że wszystkie obszary schabu są równomiernie pokryte panierką. Spryskaj olejem jagnięcym ze wszystkich stron.
połóż polędwicę na ruszcie grillowym nad patelnią, ale tak, aby bezpośrednie ciepło nie spadło na nią. Zamknij grill i smaż przez 30-40 minut w temperaturze około 65 stopni.
te obliczenia są oczywiście przybliżone, na każdym grillu czas przygotowania potrawy może się różnić.
gdy mięso jest gotowe, przenieś je na deskę do krojenia, odstaw na kilka minut i pokrój na porcje.
Schab jagnięcy w skorupie musztardowej-gotowy.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jagnięcina chuda - 169   kcal/100g
  • Baranina tłusta - 225   kcal/100g
  • Baranina-mostek - 533   kcal/100g
  • Jagnięcina-szynka - 232   kcal/100g
  • Kotlet jagnięcy z kością - 380   kcal/100g
  • Baranina - łopatka - 284   kcal/100g
  • Baranina-część grzbietowa - 459   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Oregano suszone - 306   kcal/100g
  • Oregano - 306   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Rozmaryn - 131   kcal/100g
  • Musztarda stołówka - 417   kcal/100g
  • Musztarda - 417   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Papryka - 289   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Bułka tarta - 347   kcal/100g

Podobne przepisy