Placindy mołdawskie
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Zacznijmy gotować od ciasta.
Krok 2:
Weź mąkę, wodę, szczyptę soli i oleju roślinnego. Z nich zagnieść ciasto.
Krok 3:
Włóż do lodówki na pół godziny.
Krok 4:
W tym czasie przygotuj nadzienie, które Ci się podoba. Możesz rozgnieść domowy twarożek, pokroić w niego warzywa i posolić. Możesz gotować ziemniaki
Krok 5:
I wymieszaj ze smażoną cebulą. Możesz po prostu pocierać jabłka lub dynię i mieszać z cukrem.
Krok 6:
Wyjmij ciasto, pokrój na małe kawałki. Rozwijamy go bardzo cienko. Rozłóż nadzienie na samym środku.
Krok 7:
Pokrój ciasto jak na zdjęciu i zawiń nadzienie.
Krok 8:
Następnie bardzo ostrożnie rozwałkuj go do rozmiaru patelni.
Krok 9:
Powstałe ciasto smażymy z obu stron na oleju roślinnym. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Puree ziemniaczane - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g