skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj składniki. Do przygotowania smażonych kabaczków potrzebujemy: młodych kabaczków, czosnku, mąki do panierowania, oleju roślinnego do smażenia, czarnego pieprzu i soli.
Krok 2:
Squash umyć, osuszyć, odciąć ogony i pokroić w plastry o grubości około 1 cm.
Krok 3:
Obierz czosnek i przepuść przez prasę.
Krok 4:
Włóż squash do głębokiej miski.
Krok 5:
Dodaj czosnek, pieprz i sól. Wszystko dokładnie wymieszaj i pozostaw na 15 minut. Następnie spuść uwolniony płyn.
Krok 6:
Wlej mąkę na płaski talerz i zwiń w nim plasterki squasha ze wszystkich stron.
Krok 7:
Na patelni rozgrzać olej roślinny, ułożyć Kabaczek. Smażyć na średnim ogniu z obu stron na złoty kolor.
Krok 8:
Przenieś plasterki squasha na talerz. Aby usunąć nadmiar tłuszczu, możesz położyć je na ręczniku papierowym. Smacznego!
dynia (dynia talerzowa) pojawiła się w Rosji nie tak dawno temu. Jest wybredny w warunkach środowiskowych, więc nie jest popularny wśród ogrodników. To warzywo jest wskazane w żywieniu dietetycznym, bogate w witaminy, pierwiastki śladowe i składniki odżywcze.
w gotowaniu Kabaczek jest używany w taki sam sposób jak cukinia. Są duszone, gotowane, marynowane, pieczone. Do obróbki cieplnej użyj patelni, grilla lub piekarnika. Z tych warzyw robi się kawior, dżem, a także dodaje się je do różnych sałatek. Marynowane kabaczki smakują jak borowiki.
Squash łączy się z wieloma aromatycznymi przyprawami i świetnie nadaje się do nadziewania. Owoce zaczynają się od mięsa, sera, słodkiej śmietany, grzybów lub sera.
Dynia talerzowa nadaje się do żywienia dietetycznego, ponieważ zawiera ogromną ilość błonnika i składników odżywczych, a jednocześnie jest produktem niskokalorycznym. Jest przydatny do usuwania nadmiaru cholesterolu z organizmu i normalizacji metabolizmu. Doskonale komponuje się z innymi produktami, co pozwala urozmaicić dietę.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Patisson - 18 kcal/100g