Russula smażona

przyjemny orzechowy smak tego dania podbije każdego zjadacza. Nawet początkujący kucharze mogą wykonać ten przepis niezbyt trudny.
LUSSIYAAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 40 % 2 g
tłuszcze 20 % 1 g
węglowodany 40 % 2 g
23 kcal
IG: 50 / 50 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 30 min
oczyść grzyby z piasku. Odetnij uszkodzone miejsca i usuń skórę z czapek. Pokrój w cienkie talerze. Wlej wodę do głębokiej patelni, włóż posiekane talerze grzybowe, ziarna pieprzu, mielone goździki, liście laurowe Curry. Ogień powinien być umiarkowany. Posolić naczynie i gotować do całkowitego ugotowania. Jeśli ziemniaki są dodatkiem, należy je połączyć z grzybami podczas serwowania.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Goździk - 323   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Curry - 352   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Russula - 17   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g

Podobne przepisy