Russula smażona
skład / składniki
3
porcje:
metoda gotowania
oczyść grzyby z piasku. Odetnij uszkodzone miejsca i usuń skórę z czapek. Pokrój w cienkie talerze. Wlej wodę do głębokiej patelni, włóż posiekane talerze grzybowe, ziarna pieprzu, mielone goździki, liście laurowe Curry. Ogień powinien być umiarkowany. Posolić naczynie i gotować do całkowitego ugotowania. Jeśli ziemniaki są dodatkiem, należy je połączyć z grzybami podczas serwowania.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Goździk - 323 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Curry - 352 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Russula - 17 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g