kurki smażone na zimę

kurki smażone na zimę to podstawa szybkiego lunchu. Przygotuj kurki smażone na zimę. Takie przygotowanie zapewni szybkie przygotowanie obiadu lub kolacji. I możesz ugotować zupę na bazie wcześniej smażonych kurków, a drugą upiec ciasta lub ciasta. Nawet naleśniki można nadziewać, dodając smażone kurki do duszonej kapusty lub ryżu. Ponadto grzyby można podawać jako drugie danie z dodatkiem ziemniaków, podgrzewając je na patelni i dodając cebulę do smażenia. W każdym razie jest zawsze pyszny!
nanikiAuthor avatar
autor przepisu
zwycięzca Konkursu najlepszy przepis tygodnia 5-11 listopada

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 7 % 1 g
tłuszcze 86 % 12 g
węglowodany 7 % 1 g
112 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Najważniejsze jest, aby ugotować świeże kurki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Dobrze opłucz grzyby, pozwól wodzie spłynąć.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Pokrój średniej wielkości grzyby na kawałki. Na patelni rozgrzej olej słonecznikowy. Włóż grzyby do oleju i smaż je przez 15-20 minut, aż płyn całkowicie wyparuje.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dodaj masło do smażenia.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Usmaż grzyby z masłem.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Złóż pieczone kurki do suchych, czystych słoików aż do góry i polej pozostałym olejem.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Jeśli masło nie wystarczy, rozpuść masło na patelni i wlej wrzące do grzybów-masło skwierczy i pęcherze. Pozwól obrabianemu przedmiotowi ostygnąć.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Zamknij kurki smażone na zimę pokrywkami. Smażone kurki należy przechowywać w lodówce, koncentrując się na okresie przydatności do spożycia ghee. Nawet smażone kurki są często przechowywane zamrożone. W takim przypadku nie jest konieczne napełnianie olejem - po prostu zapakuj Prażone kurki do kokilek lub torebek do zamrażania i włóż do zamrażarki.

kurki smażone na zimę-prosty i wygodny preparat.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Kurki - 13   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal/100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal/100g

Podobne przepisy