skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Najważniejsze jest, aby ugotować świeże kurki.
Krok 2:
Dobrze opłucz grzyby, pozwól wodzie spłynąć.
Krok 3:
Pokrój średniej wielkości grzyby na kawałki. Na patelni rozgrzej olej słonecznikowy. Włóż grzyby do oleju i smaż je przez 15-20 minut, aż płyn całkowicie wyparuje.
Krok 4:
Dodaj masło do smażenia.
Krok 5:
Usmaż grzyby z masłem.
Krok 6:
Złóż pieczone kurki do suchych, czystych słoików aż do góry i polej pozostałym olejem.
Krok 7:
Jeśli masło nie wystarczy, rozpuść masło na patelni i wlej wrzące do grzybów-masło skwierczy i pęcherze. Pozwól obrabianemu przedmiotowi ostygnąć.
Krok 8:
Zamknij kurki smażone na zimę pokrywkami. Smażone kurki należy przechowywać w lodówce, koncentrując się na okresie przydatności do spożycia ghee. Nawet smażone kurki są często przechowywane zamrożone. W takim przypadku nie jest konieczne napełnianie olejem - po prostu zapakuj Prażone kurki do kokilek lub torebek do zamrażania i włóż do zamrażarki.
kurki smażone na zimę-prosty i wygodny preparat.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kurki - 13 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g